Maxim îl salvează pe Șumudică! Gol de calificare pentru mijlocașul român de la Gaziantep. VIDEO

Mihai Rosoiu 16.12.2020, 17:32
Maxim îl salvează pe Șumudică! Gol de calificare pentru mijlocașul român de la Gaziantep. VIDEO

Gaziantep e în formă de zile mari. Victoria cu Istanbul Bașakșehir a fost urmată de un nou succes al echipei din Anatolia. Maxim îl salvează pe Șumudică după ce golul său a adus calificarea în optimile Cupei Turciei pentru roș-negrii. În 16-imi, Gaziantep a reușit să treacă de Kocaelispor la capătul unui meci dramatic.

Ajutat de jucătorii români! Golul lui Maxim îl salvează pe Șumudică

Echipa turcă condusă de Marius Șumudică a mai reușit un rezultat notabil. Gaziantep FK a reușit să treacă în faza optimilor de finală ale Cupei Turciei. O victorie obținută în ultimele minute de joc cu un gol semnat de un alt român. Este vorba despre Alex Maxim, fotbalist transferat de Șumi nu cu mult timp în campionatul Semilunei.

Gaziantep a trăit periculos în ultimele minute ale duelului, pentru că învinșii au reușit să reducă din handicap în minutul 88, însă golul semnat de Cerem Talha Dincer nu a fost suficient pentru a împinge duelul în prelungiri.

Start dezastruos pentru echipa românilor

Gaziantep s-a urnit greu în duelul de miercuri după amiază. Kocaelispor a deschis scorul după un sfert de ceas, grație lui Bahattin Kose. Elevii lui Șumudică au găsit drumul către gol abia spre finalul primei reprize, când bosniacul Zvonimir Kozulj și-a trecut în cont un gol important (min. 39).

A urmat o perioadă foarte bună pentru Gaziantep, care a mai punctat de două ori. Mai întâi, internaționalul belgian Kevin Mirallas a reușit să o ducă în avantaj, iar Alex Maxim, cu opt minute înainte de final, a dat lovitura decisivă. Românul a făcut 3-1, făcând inutilă realizarea lui Dincer.

Maxim il salveaza pe Sumudica! Gol de calificare pentru mijlocas in Cupa Turciei
Maxim il salveaza pe Sumudica! Gol de calificare pentru mijlocas in Cupa Turciei

3-1 pentru trupa lui Șumudică, care își continuă parcursul în Cupa Turciei. În campionat, Gaziantep a triumfat în duelul cu Istanbul Bașakșehir și acum pândește orice pas greșit al lui Besiktas, ultima ocupantă a unui loc ce duce în Europa. Între Gaziantep (locul 6) și Beșitkaș (locul 4) e doar un punct diferență.

Fernerbahce la rând

În meciul de cupă, Marius Șumudică nu l-a utilizat pe Alin Toșca, Fundașul a fost integralist în victoria de pe terenul „bogaților” de la Bașakșehir.

Pentru Gaziantep emoțiile continuă. În runda următoare dă piept cu Fenerbahce, pe teren propriu. Echipa românilor Șumudică, Maxim și Toșca va întâlni Fener pe 19 decembrie, de la ora 18:00, într-un meci care o poate propulsa pe unul dintre locurile de Europa din SuperLig.

Maxim îl salvează pe Șumudică în Cupa Turciei cu golul din minutul 82, însă cei doi au o misiune dificilă sâmbătă, când vor primi vizita unei pretendente la titlu în SuperLig.

Urmăriți Playsport.ro și pe