Meci de gală pentru Istvan Kovacs. O să conducă partida Barcelona – Napoli, din Europa League

Ștefănescu Dragoș / 15.02.2022, 14:57
Meci de gală pentru Istvan Kovacs. O să conducă partida Barcelona – Napoli, din Europa League

Istvan Kovacs a fost vehement contestat după meciul FCSB – FC U Craiova 1948. În ciuda prestației sale modeste din Liga 1, Kovacs va conduce un meci de gală în Europa League. Arbitrul român a fost delegat la meciul Barcelona – Napoli.

Istvan Kovacs, meci de gală în Europa League

Prestația lui Istvan Kovacs din meciul FCSB – FC U Craiova 1948 a fost aspru criticată. Oltenii au contestat vehement penalty-ul acordat de arbitru celor de la FCSB, în minutele de prelungire ale partidei.

În ciuda greșelilor făcute în Liga 1, Istvan Kovacs a fost delegat de către UEFA la partida dintre Barcelona și Napoli. ”Centralul” român va conduce înfruntarea de pe ”Camp Nou”, din prima manşă a optimilor de finală ale Europa League, informează Agerpres. Istvan Kovacs va fi ajutat de arbitrii asistenți Vasile Florin Marinescu și Ovidiu Arteni, dar şi de arbitrul de rezervă Horaţiu Feşnic.    Germanul Bastian Dankert a fost desemnat ca și arbitru video. Acesta va fi asistat de compatriotul său, Christian Dingert.

Joi seară, Kovacs va conduce pentru prima dată un meci al Bacelonei. Ultimul meci condus de Kovacs în cupele europene a fost cel dintre AS Roma și Zorya Lugansk. Totodată, el a mai condus trei meciuri din grupele Champions League: Şahtior Doneţk – Inter Milano 0-0 (28 septembrie), Club Brugge – Manchester City 1-5 (19 octombrie) şi Sevilla FC – Lille OSC 1-2 (2 noiembrie).

Gigi Becali, critici dure la adresa lui Kovacs

Istvan Kovacs este într-un conflict deschis de ceva timp cu Gigi Becali. Latifundiarul din Pipera susține că arbitrul are o legătură cu cei de la CFR Cluj. Becali consideră că șansele roș-albaștrilor de a câștiga campionatul vor scădea semnificativ, dacă CCA îl va delega pe Kovacs la duelul direct dintre cele două rivale.

Eu sper la titlu că îl dă Dumnezeu. E adevărat că Federația e cu ei (n.r. cu CFR Cluj). Să vedem în play-off, acolo o să fie problemă. Sunt în stare să îl dea pe Kovacs cu CFR. Atunci gata, la revedere, nu mai e nicio șansă”, a declarat Gigi Becali, pentru as.ro

”Istvan Kovacs este cel mai talentat arbitru român”

Ioan Igna este unul dintre cei mai mari arbitri români din istorie. Recent, acesta a făcut o analiză a arbitrajului românesc. Igna îl consideră pe Istvan Kovacs cel mai talentat arbitru din România.

N-am mai urmărit cu atâta atenție fenomenul, dar vă pot spune despre Kovacs. L-am întrebat pe un fost fotbalist dacă a văzut vreun arbitru tânăr. Atunci mi-a zis că ”E un băiat tânăr care a jucat fotbal pe la 15-16 ani la Victoria Carei și a trecut la arbitraj”. ”E așa de bun arbitru?”. ”Chiar dacă e așa de tânăr, eu îl văd cel mai bun de la noi!”.

Am vorbit și a fost delegat la Divizia B, debutul lui la Reșița, împreună cu doi asistenți la linie din Timișoara, Damaschin și Avram. Atunci l-am văzut și mi-am dat seama că am în față un mare talent! Dovadă, cu acel meci el a ajuns să arbitreze Supercupa României. Dacă eu trebuia să decid acea delegare și nu Ionuț Lupescu, n-aveam curajul să-l pun! Dar acum este cel mai talentat arbitru român”, a mărturisit Ioan Igna.