Meciul cu Sorana Cîrstea i-a fost „fatal”. Shuai Zhang a abandonat în finala de la Birmingham. Chinezoaica a ratat și trofeul în proba de dublu

Gabriel-Alexandru Ioniță / 19.06.2022, 18:57
Meciul cu Sorana Cîrstea i-a fost „fatal”. Shuai Zhang a abandonat în finala de la Birmingham. Chinezoaica a ratat și trofeul în proba de dublu

Suai Zhang a eliminat-o pe Sorana Cîrstea în semifinalele turneului de la Birmingham, la capătul unui meci extrem de solicitant. Chinezoaica în vârstă de 33 de ani s-a impus în trei seturi, scor 4-6, 6-1, 7-6. După două ore și 13 minute de joc.

După meciul maraton cu Sorana Cîrstea, Shuai Zhang a fost nevoită să abandoneze în primul set al meciului cu Beatriz Haddad Maia din finala de la Birmingham

Din cauza condițiilor meteorologie nefavorabile înregistrate sâmbătă în orașul englez, organizatorii au decis ca ambele semifinale, dar și finala de la Birmingham, să se dispute în aceeași zi, duminică. Astfel, Shuai Zhang și braziliana Beatriz Haddad Maia, care a trecut în semifinale de Simona Halep, au avut la dispoziție un timp foarte scurt pentru a se recupera înaintea meciului din ultimul act.

Iar pentru jucătoarea din China s-a dovedit a fi mult prea mult efortul depus în partida cu Sorana Cîrstea. Ea a acuzat dureri cervicale și a fost nevoită să abandoneze după doar 37 de minute de joc, la scorul de 5-4 pentru Haddad Maia în primul set.

Astfel, sportiva de 26 de ani din Brazilia a câștigat al doilea turneu consecutiv în circuitul WTA. Săptămâna trecută ea s-a impus și la Nottingham, tot pe iarbă. Performanța ei este cu atât mai notabilă cu cât acestea sunt primele sale trofee câștigate de-a lungul carierei, la acest nivel. Pentru succesul de la Birmingha, Beatriz Haddad Maia va fi răsplătită cu 33.200 de dolari.

Jucătoarea din China trebuia să dispute și finala probei de dublu a turneului din Anglia

Pentru Shuai Zhang aceste probleme medicale au adus și alte consecințe. Asiatica nu a mai putut evolua nici în finala probei de dublu feminin de la acest turneu, care era programată tot duminică. Ea și partenera ei, Elise Mertens, ar fi trebui să înfrunte în ultimul act perechea Lyudmila Kichenok – Jelena Ostapenko. Partida nu s-a mai putut juca însă în cele din urmă, astfel că cele din urmă au primit trofeul.

Ce premii au ratat Halep și Cîrstea la Birmingham. Puteau pune mâna pe o avere de puncte