Meciul dintre FCSB și Corvinul scoate la suprafață sărăcia din fotbalul românesc. Ce bani câștigă lunar jucătorii din Hunedoara

Radu Bordei 23.09.2021, 16:51
Meciul dintre FCSB și Corvinul scoate la suprafață sărăcia din fotbalul românesc. Ce bani câștigă lunar jucătorii din Hunedoara

Cupa României era să furnizeze o surpriză uriașă, prin divizionara de liga a treia, CS Corvinul. Hunedorenii au reușit, oricum, o partidă fantastică  contra unei echipe mult mai bine cotate. Deși este considerată drept una din principalele favorite la câștigarea Ligii 1, FCSb s-a chinuit la Hunedoara.

Echipa lui Edi Iordănescu a fost egalată deși a condus cu 3 la 0, dar până la urmă s-a impus în prelungiri. Antrenorul a dat de pământ cu jucătorii săi. Chiar dacă a jucat fără mulți titulari, antrenorul roș-albaștrilor nu a acceptat atitutidea fotbaliștilor săi.

Diferențe salariale uriașe, de valoare mai puțin. Ce bani câștigă lunar ardelenii

Cine s-a uitat la meci, mai ales în jumătatea a doua a partidei, nimeni nu și-ar fi dat seama cine are salariu de zeci de mii de euro și cine doar câteva sute de lei. Cei de la Corvinul au jucat cu o dăruire mare, au dat tot ce au putut și au anulat în multe momente diferențe de valoare față de Budescu și compania. Pentru ardeleni a fost o șansă uriașă pentru a se remarca și a atrage atenția numelor importante din fotbal.

Mai mult, hunedorenii ar fi jucat pentru o primă specială, pentru ei. Fiecare jucător ar fi încasat 3500 de lei, în caz că ar fi eliminat pe FCSB. Suma este enormă, în condițiile în care Petre Simon, autorul golului egalizator, câștigă 500 de lei lunar. Ar fi însemnat că fotbalistul lui CS Hunedoara ar fi luat ”dintr-un foc” remunerația pe șapte luni. Si nu este singurul jucător plătit atât de puțin.

A marcat un gol fantastic, dar este plătit cu un salariu de tot râsul. Simon a fost un adevărat pericol pentru fundașii bucureștenilor

Corvinul este lider în Liga a treia și visează să facă un pas la un nivel mai mare. Unul din principalele motive o reprezintă forma excelentă a lui Simon Petre, un atacant împrumutat de la UTA, ce e drept. Impresarul fotbalistului a dezvăluit care sunt sumele plătite la acest nivel.

Am încercat să găsesc alte variante, dar nu s-a putut așa că a fost nevoit să meargă decât la Hunedoara. Asta deși sunt niște bugete incredibil de mici. Petre, cel câștigă 500 de lei pe lună. E un salariu insignifiant. Are vreo 900 de lei brut, ceva de genul, pe un contract de activitate sportivă. E o sumă minimă, îi plătește UTA o parte din salariu”, a explicat impresarul Bogdan Apostu, într-o intervenție la Digisport.

Urmăriți Playsport.ro și pe