VIDEO. Meciul și faza controversată în Superligă. Compagno a egalat la Craiova dintr-un penalty la limită acordat de Radu Petrescu

Gabriel-Alexandru Ioniță 18.09.2022, 22:34
VIDEO. Meciul și faza controversată în Superligă. Compagno a egalat la Craiova dintr-un penalty la limită acordat de Radu Petrescu

Andrea Compagno a egalat din penalty pe „Ion Oblemenco” în prelungirile primei reprize a meciului dintre CSU Craiova și FCSB. Lovitura de la 11 metri a fost obținută tot de atacantul italian, în urma unui duel cu Nicușor Bancu.

Andrea Compagno a obținut un penalty controversat la Craiova și tot el l-a transformat

Pe reluări s-a putut vedea însă că a fost o fază la limită, în sensul în care cei doi jucători s-au ciocnit mai degrabă unul de celălalt. Radu Petrescu a dictat fără să ezite penalty, iar ulterior, după câteva minute de așteptare, decizia sa a fost confirmată de arbitrii din camera VAR.

Cu siguranță această fază va genera polemici după meci, întrucât a fost vorba despre genul de fază la limită, în care nici măcar sistemul de arbitraj video nu poate face lumină în totalitate, pentru că depinde foarte mult de interpretarea fiecărui arbitru.

Anterior, CSU Craiova deschisese scorul tot în urma unei lovituri de la 11 metri. Atunci însă, faza a fost mai clară decât în cazul duelului dintre Bancu și Compagno. Jovan Markovic l-a driblat pe Joonas Tamm și a fost busculat de acesta, atât la nivelul brațelor, cât și la cel al picioarelor, chiar când se pregătea să șuteze la poartă cu piciorul stâng. Bogdan Mitrea a transformat fără emoții și a deschis scorul pe „Ion Oblemenco”.

Bilanțul făcut de șeful CCA după primele etapa în care s-a folosit sistemul VAR în România

Recent, Kyros Vassaras a oferit un interviu în exclusivitate pentru PlaySport, în care, printre altele, a făcut un bilanț al fazelor la care a intervenit sistemul VAR în acest start de sezon de Superligă. De asemenea, fostul mare arbitru grec a vorbit și despre problemele tehnice care au fost întâmpinate în această perioadă.

„Atât eu, cât și toți membrii CCA, facem tot posibilul pentru a pregăti săptămânal cât mai bine posibil arbitrii, cu cele mai bune instrumente de pregătire. Cred că în acest prim sezon, așa cum se întâmplă peste tot în lume, vom mai avea unele greșeli, dar ele vor fi evitate în viitorul apropiat. Nu avem nici cel mai ușor campionat din Europa! Până acum, am avut 16 intervenții VAR în 64 de meciuri. Dintre acestea 16, au fost 4 greșite.

Cele 16 sunt doar intervenții VAR care au modificat decizia arbitrului! Pe lângă acestea 16, au fost 312 decizii corecte ale arbitrului, confirmate VAR! Incluzând, spre exemplu, 45 de ofsaiduri confirmate, dintre care 9 anulând goluri. Au fost 13 penalty-uri confirmate și alte 141 de faze în care nu a fost penalty.

Comparativ cu alte țări nu pot face o apreciere corectă, pentru că nu știu toate problemele specific din spatele erorilor. Mi-a părut foarte rău că nu se pot trasa linii 3D pentru ofsaid în mult mai multe meciuri decât m-aș fi așteptat. Oamenii trebuie să știe că nu arbitrii trasează liniile, nu pot ei să miște camerele, nu sunt tehnicieni care să sincronizeze și să înghețe în același moment imaginea pentru fiecare cameră. Ei solicită reluări operatorilor pentru un moment când trebuie trasată linia ofsaidului potrivit Legilor Jocului”, a spus Vassaras.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe