Membri ai Guvernului României nu au mai contenit cu laudele la adresa noului campion mondial de înot, David Popovici

Giosanu Catinca / 21.06.2022, 10:40
Membri ai Guvernului României nu au mai contenit cu laudele la adresa noului campion mondial de înot, David Popovici

Val de laude la adresa lui David Popovici, după ce a câștigat medalia de aur la proba de 200 de metri liber la Campionatul Mondial din Ungaria. Policienii au încercat să impresioneze cu discursurile lor, însă internauții nu au văzut cu ochi buni acțiunile lor.

Val de laude din partea politicienilor

Politicienii s-au întrecut în laude după performanța istorică a înotătorului român.

David Popovici a fost ridicat în slăvi de Nicolae Ciucă după ce a devenit campion mondial la doar 17 ani în proba de 200 de metri liber.

David Popovici este cel mai nou nume din cartea de aur a sportului românesc!
La doar 17 ani, tânărul nostru a câștigat cursa decisivă de 200 metri liber, la care a stabilit și un nou record mondial la juniori.
Felicitări, David!”, a scris, luni seară, pe Facebook politicianul.

Mesajul transmis de Lucian Bode

Ministul de Interne, Lucian Bode, nu a putut trece cu vederea performanța uluitoare. El se numără printre primele personaje de pe scena politică care l-au felicitat pe sportivul legitimat la clubul Dinamo din București.

Felicitări, David Popovici!

Tânărul nostru înotător este astăzi campion mondial la proba masculină de nataţie la 200 de metri liber. Primul care reuşeşte această uluitoare performanţă.”, se arată în mesajul transmis de ministrul de Interne, Lucian Bode.

”David Popovici, un sportiv absolut fenomenal al României”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis că a aflat cu mare bucurie despre noua performanță pe care David Popovici a obținut-o la Mondialele de la Budapesta.

Am aflat cu imensă bucurie despre noua performanță pe care David Popovici, un sportiv absolut fenomenal al României, a obținut-o la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta: campion mondial în proba de 200 de metri liber și record mondial de juniori doborât!
Este primul înotător din istoria României care câștigă o medalie de aur la o competiție de asemenea anvergură, iar pentru mine este o onoare să-l felicit și să mă înclin în fața acestei reușite!
Rezultatul său excepțional este o premieră pentru sportul românesc. Elevii sunt o resursă continuă de potențial și talent pe care nu avem voie să o risipim! Performanțele lui David ne obligă să sprijinim cu programe concrete sportul școlar și performerii României!
Îi țin pumnii lui David Popovici și la următoarea probă în care va lua startul: 100 de metri liber!
David, suntem alături de tine. Românii îți mulțumesc că îi reprezinți cu cinste!”, a scris ministrul Sorin Cîmpeanu despre noul succes al lui David Popovici.

Și președintele României, Klaus Iohannis, l-a felicitat pe David Popovici.

Felicitări, David Popovici, pentru performanța extraordinară obținută la Campionatul Mondial de natație! Prin ambiția, talentul și perseverența dovedite, ai oferit astăzi multe emoții și bucurii tuturor românilor și ai scris o nouă pagină în istoria sportului românesc. Suntem mândri de tine.”, a transmis Klaus Iohannis, pe contul oficial de Facebook.

Reacția publicului

Oamenii de rând nu văd cu ochi buni afirmațiile pe care le-au făcut politicienii după ce David Popovici a devenit campion mondial la înot. Internauții sunt de acord cu faptul că tânărul merită să fie felicitat, însă ei susțin că membrii guvernului încearcă să se afirme odată cu reușita lui Popovici.

Felicitări! E normală o astfel de performanță într-o țară în care toate școlile sunt dotate cu săli de sport și bazine de înot. Elevii primesc note la educație fizică, nu calificative admis/respins ca la alții.

Felicitări, copile! E munca ta și meritul tău. Își vor construi discursuri zornăind vorbe goale tot felul de indivizi. Să nu îi bagi în seamă. Ei sunt trecători și caută să se afirme prin rezultatele altora.”, a comentat o doamnă pe rețelele de socializare.