Meme Stoica, prima „victimă” după sosirea lui Marius Șumudică la FCSB? „Nu voi lucra niciodată cu el!”

Gabriel Peneș / 20.05.2021, 08:56
Meme Stoica, prima „victimă” după sosirea lui Marius Șumudică la FCSB? „Nu voi lucra niciodată cu el!”

Meme Stoica, prima „victimă” după sosirea lui Marius Șumudică la FCSB? Anunțul privind numirea fostului tehnician de la Gaziantep și Rizespor pe banca tehnică al vicecampioanei, agită apele în club. Între managerul general al roș-albaștrilor și Șumi există un „război” personal mai vechi. Rămâne de văzut, cine va învinge și cine va ceda în acest conflict pe care Gigi Becali și l-a băgat singur „în casă”.

Meme Stoica, prima „victimă” după sosirea lui Marius Șumudică la FCSB?

Miercuri seară, cam când roș-albaștri pierdeau în fața Craiovei, pica „bomba”: echipa va avea un nou antrenor. Meme Stoica, prima „victimă” după sosirea lui Marius Șumudică la FCSB? Numele lui Șumi a fost o surpriză pentru mulți. Iar pentru destui, una foarte neplăcută. Șumudică, cu sânge de rapidist prin vene, nu părea să intre vreodată, în mod real, în calculele pentru banca tehnică a FCSB. Cu atât mai mult cu cât el însuși declarase că, în țară, nu va antrena niciodată echipa roș-albastră. Dar lucrurile sunt și mai complicate, date fiind relațiile extrem d tensionat dintre el și Mihai Stoica, managerul general al clubului.,

Eu nu am nicio relație cu Șumudică. Nu voi lucra niciodată cu el și nici el nu vrea să lucreze cu mine. Este o antipatie de ambele părți. Pe mine m-a deranjat că a vorbit de Dică (nr – Nicolae Dică a fost antrenorul FCB în sezonul 2017-2018), că e tâmpit ăla care nu califică, că nu știu ce”, declara Mihai Stoica, în februarie 2018.

Dar conflictul era și mai vechi, cel puțin din perioada în care MM făcuse pușcărie pentru condamnarea din „Dosarul transferurilor”, în perioada martie 2014 – februarie 2016.

Meme Stoica, prima „victimă” după sosirea lui Marius Șumudică la FCSB? „Nu voi lucra niciodată cu el!”
Meme Stoica, prima „victimă” după sosirea lui Marius Șumudică la FCSB? Gigi Becali a făcut după cum l-a tăiat capul, dar și-a băgat „războiul în casă”

„Nu voi lucra niciodată cu el!”

În aprilie 2016, Șumudică, antrenor la Astra pe atunci, în ironiza pe Mihai Stoica pentru „tricoul cu dungi”, făcând aluzie evidentă la „echipamentul” din pușcărie.

Eu, indiferent dacă mă îmbrac pe întuneric nu-mi iau niciodată un tricou în dungi. El a avut, săracul, tricouri în dungi în ultima perioadă. Și chiar dacă se poartă alb și negru, nu se poartă în dungi, să fie atent. Eu îmi doresc să termin fotbalul și să nu fiu în dungi, atât îmi doresc să-i spun domnului Mihai Stoica. Îmi pare bine că intrăm într-un astfel de război, mie-mi place să mă războiesc așa , am pornit unele războaie și sunt pregătit să le duc cu domnul MM sau Meme sau Mimi cum i s-a spus în ultimul timp. În ultimul timp i se spune Mimi sau Mița, nu știu de ce”, declara sarcastic Șumudică, potrivit digisport.ro.

Tot tehnicianul care devenea campion cu Astra, în 2017, declara sentențios că nu va antrena niciodată Steaua/FCSB.

Am mai spus-o, la Steaua (n.r – cu referire la echipa lui Gigi Becali, FCSB) nu voi ajunge niciodată, dar asta nu înseamnă că nu-l voi respecta pe patronul de acolo, care bagă bani în acest fotbal tot mai sărac din toate punctele de vedere”, spunea Șumudică, în martie 2017, la Sport Total FM.

Nițel mai târziu, Marius Șumudică reinsista pe faptul că nu va ajunge vreodată la echipa lui Becali, dar că n-ar refuza o ofertă de la Dinamo.

„Sunt rapidist şi am fost rapidist, nu o să merg la Steaua sau la FCSB”

Eu nu mă dezic de trecutul meu. Sunt rapidist şi am fost rapidist, nu o să merg la Steaua sau la FCSB. La Dinamo, da. De mine a depins să merg acolo, luam decizia şi mă puneau antrenor. Dar am continuat la Astra şi a fost o decizie bună pentru că în cele din urmă am ajuns în primăvara europeană, spunea în noiembrie 2017, la DigiSport, cel care, la scurtă vreme, făcea pasul spre campionatul Turciei, la Kayserispor, în prima fază.

Peste 2 ani, Marius Șumudică declara că a „fumat pipa păcii” cu MM Stoica și că îl respectă, pentru că e om de fotbal.

M-am împăcat cu MM și vorbim. Cearta a plecat de la rivalitate. Eu îmi doream să iau campionatul, iar el trăgea cu FCSB. Nici nu mai știu cum să-i zic… Tot Steaua e! Ne-am atacat, am fost și eu obraznic, dar și el. Am făcut un pas în spate. A existat o comunicare și ne-am văzut întâmplător. El e un om de fotbal și-l respect”, declara Șumi la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

Dar, acum 2 luni, MM Stoica nu confirma „împăcarea”. El a răspuns cu mesajul „404 Error” la un comentariu pe Facebook în care se vorbea despre „pacea” instalată între el și Șumudică. Semn că, și la ora actuală, cuțitele sunt pe masă între cei doi.