Macedonia – România 20-35, rezultat final. Cristina Neagu și compania se califică la Mondiale după o dublă victorie!

Marian Cărăvan 21.04.2021, 19:28
Macedonia – România 20-35, rezultat final. Cristina Neagu și compania se califică la Mondiale după o dublă victorie!

Naționala feminină de handbal a României mai are de făcut doar un pas până la calificarea la Campionatului Mondial! „Tricolorele” au învins în prima manșă a barajului naționala Macedoniei de Nord cu 33-22 la București. Elevele antrenorului Adrian Vasile și-au propus să triumfe și în duelul de la Skopje

Mergem la Mondiale! „Tricolorele”, calificare fără emoții

UPDATE: Final de meci. Macedonia de Nord – România 20-35. România ajunge la un nou turneu final de Campionat Mondial de handbal feminin. Dublă victorie cu adevrsara din baraj pentru „tricolorele” lui Adrian Vasile.

UPDATE: România își continuă marșul către turneul final al Campionatului Mondial de handbal feminin. Naționala țării noastre conduce confortabil cu câteva minute înainte de fluierul de sfârșit al confruntării din Skopje. Rezultat, minutul 20: Macedonia de Nord – România 10-30;

UPDATE: În primele 10 minute ale meciului din Macedonia, fetele noastre își pătrează avantajul de 8 goluri și conduc cu 22-14. Cu 20 de minute înainte de finalul partidei, naționala României își poate face deja planurile pentru Campionatul Mondial

UPDATE. Pauză, la Skopje. Macedonia de Nord – România 10-18. O primă repriză perfectă făcută de elevele lui Adrian Vasile. La adăpostul celor 8 goluri avantaj, cumulate cu cele 11 obținute în turul duelului, România e aproape calificată la Campionatului Mondial din iarna acestui an.

UPDATE: România a început perfect duelul cu Macedonia de Nord și se află la timona duelului pentru calificarea la Campionatului Mondial din Spania. Rezultatul după 11 minute de joc este: Macedonia de Nord – România 6-11;

Naționala feminină de handbal a României are prima șansă să obțină biletele pentru Campionatul Mondial din Spania. „Tricolorele” au învins Macedonia de Nord, în prima manșă a barajului de calificare la turneul final din luna decembrie.

România a obținut o victorie zdrobitoare în meciul tur, de la București, scor 33-22, luând încă de sâmbătă o opțiune serioasă pentru prezența la competiția mondială de la finalul anului.

Macedonia de Nord nu a mai fost prezentă la un turneu final de Campionat Mondial din 2007. Naționala e condusă de Elena Georgijevska, interul dreapta de la Măgura Cisnădie, ea fiind căpitanul echipei antrenate de Sime Simovski.

Crina Pintea, una dintre jucatoarele exponentiale din lotul Romaniei
Crina Pintea, una dintre jucatoarele exponentiale din lotul Romaniei

România nu a lipsit de la nicio ediție de Campionat Mondial

În luna martie, România a participat la turneul preolimpic de la Podgorica, ratând calificarea la Jocurile Olimpice. Dacă nu au ajuns la competiția supremă de la Tokyo, „tricolorele” se pot lăuda cu o performanță: nu au ratat nicio ediție de Campionat Mondial până acum. România merge la Mondiale!

Campionatul Mondial din luna decembrie, din Spania va fi primul turneu final cu 32 de echipe la start. Sunt deja calificate Spania (țara gazdă), campioana mondială Olanda, precum și primele patru clasate la Europeanul din 2020. Și anume: Norvegia, Franța, Croația și Danemarca. Acum se numără și România printre echipele calificate la Campionatul Mondial. Întrecerea din acest an va avea loc în Spania, în perioada 1-19 decembrie.

Cristina Neagu & Co. speră să mai „dreagă busuiocul”, după ce au ratat calificarea la Jocurile Olimpice. Și după ce, la Europeanul de anul trecut, România a avut cea mai slabă clasare din istorie la un turneu final, locul 12.