Mesaj pentru Novak Djokovic de la organizatorii turneului de la Monte Carlo. “Doar așa poți intra la noi în țară”

Olteanu Ștefan / 11.02.2022, 10:06

Organizatorii turneului de tenis Masters 1000 de la Monte Carlo, competiție ce va avea loc în intervalul 9-17 aprilie 2022, au transmis un mesaj pentru Novak Djokovic (34 de ani – 1 ATP). Sârbul va putea participa la turneu doar în cazul în care se va vaccina în timp util și va intra în posesia certificatului verde.

Povestea „Novak Djokovic și vaccinul”, un nou episod. Mesaj pentru liderul ATP de la organizatorii turneului de la Monte Carlo

Novak Djokovic continuă să întâmpine dificultăți în cadrul circuitului ATP, iar recent a primit un mesaj sugestiv din partea organizatorilor turneului de la Monte Carlo. Prin vocea directorului Zeljko Franulovic, lui Djokovic i s-a transmis clar că, dacă nu se va vaccina împotriva Covid-19, are șanse minime să participe la turneul de tenis încadrat în categoria Masters 1000 de la Monte Carlo.

Dacă Djokovic este în regulă cu condiţiile sanitare cerute de guvernul francez, vom fi încântaţi să-l primim. Ca să intre în Franța, prima regulă este să fie vaccinat. Protocolul ATP oferă și posibilitatea de a prezenta un certificat de contaminare cu Covid, cu o lună înainte de startul competiției. Din câte știu, Djokovic acum nu este vaccinat. De îndată ce va fi în regulă, îl vom primi cu brațele deschise”, a transmis directorul turneului de la Monte Carlo.

Competiția de tip Masters 1000 de la Monte Carlo este programată în intervalul 9-17 aprilie 2022.

„Participarea va depinde de el”. Situația delicată în care se află sârbul

În continuare, Zeljko Franulovic a spus că toți jucătorii care vor lua parte la turneu sunt vaccinați în acest moment, cu excepția lui Djokovic.

Noi am discutat cu toţi jucătorii. Toţi sunt vaccinaţi, deocamdată cu excepţia lui. Nu ne putem pune în pielea lui pentru a şti ce vrea să facă. Participarea lui va depinde de el.
Este însă decizia lui. E ușor să spui că turneul înseamnă mai mult decât un jucător. Ne-ar plăcea însă ca Novak să fie aici. Îi place turneul şi nouă ne place mult de el. Acestea fiind spuse, eu nu cred că turneul ar avea de suferit din cauza absenţei lui. Fiindcă ea va fi explicată”, a mai transmis directorul turneului de tenis de la Monte Carlo, potrivit AFP.

La turneul de la Monte Cralo sunt așteptați toți jucătorii din top 10 mondial, cu excepția lui Roger Federer. Elvețianul se recuperează în continuare după accidentare.

Dacă nu se întâmplă o minune, nu vom putea conta pe el”, a spus directorul turneului, cu privire la situația lui Federer.

Lista definitivă a jucătorilor înscrişi la turneu va fi publicată pe 14 martie, urmând ca tragerea la sorți pentru tabloul principal să aibă loc pe 8 aprilie.

Novak Djokovic a cucerit trofeul la Monte Carlo în 2013 și 2015.

Decizie luată de Novak Djokovic după drama trăită în Australia. „Cred că o să se vaccineze”.