Mesajul pe care David Popovici îl aștepta de mic copil. Bucurie imensă pentru campionul român

Gabriel-Alexandru Ioniță 20.08.2022, 00:06
Mesajul pe care David Popovici îl aștepta de mic copil. Bucurie imensă pentru campionul român

David Popovici a dezvăluit că a primit un mesaj la care nu se aștepta după ce a devenit dublu campion european de seniori la Roma. Sportivul de doar 17 ani a fost felicitat de însuși Michael Phelps, unul dintre cei mai mari înotători din istorie.

David Popovici a fost felicitat de marele Michael Phelps

David Popovici a explicat că americanul a transmis un mesaj pe Instagram, în care se arăta uimit de performanțele reușite de el în ultimele luni. Sportivul legitimat la CS Dinamo a mărturisit că și-a dorit dintotdeauna să aibă parte de apreciere din partea unui sportiv de talia lui Phelps.

Cred că cel mai frumos mesaj de felicitare pe care l-am primit a fost de la Phelps. Bine, mesajul nu a fost chiar direct de la Michael Phelps, însă a pus la el pe story, pe Instagram, că sunt rapid și cred că a fost mesajul la care nu mă așteptam. De mic copil îmi doream să afle cineva ca Michael Phelps de mine”, a spus David Popovici într-un interviu acordat Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

„Asta e rapid!!! Felicitări, David Popovici!”, a fost mesajul transmis de David, după ce acesta a stabilit un nou record mondial în proba de 100 de metri liber.

La doar 17 ani, Popovici este văzut deja aproape la același nivel cu „greii” sportului românesc

Fără îndoială că David Popovici a uimit întreaga lume a sportului. Iar Alexandru Dedu, fostul președinte al Federației Române de Handbal, este de părere că tânărul de doar 17 ani are toate calitățile necesare pentru a intra în „Hall of Fame-ul” sportului românesc, alături de Gică Hagi, Nadia Comăneci și Ilie Năstase.

„În primul rând, aș vrea să spun că David este ieșit din comun, dar datorită faptului că este cel mai mediatizat, umbrește rezultatele incredibile și fabuloase ale celoralate sporturi. A fost o săptămână incredibilă, așa cum nu am mai avut de mult.

Noi știm, cei care facem sport, că ultima noastră problemă este materialul genetic. Marea noastră problemă este educația generală a românilor către sport și sistemul, inclusiv cel sportiv, care nu prea dă multe șanse către performanțe.

David Popovici poate intra, a făcut un pas mare în galeria marilor sportivi romani. 10-le Nadiei este în linia asta, talentul lui Ilie Năstase, talentul lui Hagi, seriozitatea lui Gica Popescu, marii handbaliști… Sunt N exemple de oameni speciali care au făcut cinste României. David Popovici este pe drumul ăsta”, a spus Alexandru Dedu la PlaySport Live.