Dayana Yastremska a emoţionat întreaga lumea: „Asta fac ucrainenii”. Ce sumă a donat după WTA Lyon

Octavian Vasilescu 07.03.2022, 09:59
Dayana Yastremska a emoţionat întreaga lumea: „Asta fac ucrainenii”. Ce sumă a donat după WTA Lyon

Ucraineanca Dayana Yastremska (21 de ani, locul 103 WTA) a fost învinsă de Shuai Zhang (33 de ani, locul 41 WTA) în finala turneului de la Lyon, scor 6-3, 3-6, 4-6, iar după meci a transmis un mesaj emoționant.

Dayana Yastremska, mesaj emoționant după turneul de la Lyon

Dayana Yastremska a plecat din Ucraina după începerea războiului cu Rusia și a venit direct la turneul de la Lyon. Yastremska a afișat de fiecare dată când a avut ocazia drapelul Ucrainei, iar după finala pierdută a avut o reacție emoționantă:

Iubita mea Ucraina, chiar am vrut să câștig pentru tine. Am dat absolut tot ce am avut mai bun de-a lungul acestei săptămâni pentru că asta fac ucrainenii. Mulțumesc pentru tot sprijinul oferit.

Voi fi recunoscătoare pentru totdeauna, Franța! A însemnat mult pentru mine. Glorie Ucrainei”, a scris Dayana Yastremska, pe Instagram.

Dayana Yastremska a încheiat în lacrimi meciul cu Shuai Zhang. Ea a fost învinsă în mod dramatic în finala turneului WTA de la Lyon, scor 3-6, 6-3, 6-4. Meciul a durat o oră și 46 de minute.

Ce sumă donează Dayana Yastremska pentru victimele din Ucraina

De asemenea, Dayana Yastremska a urmat exemplul compatrioatei Elina Svitolina. Sportiva născută la Odessa a anunțat că a ales să doneze toate câștigurile ei din tenis, în perioada următoare, pentru victimele războiului din Ucraina.

14.545 de euro va primi Yastremska în urma parcursului de la WTA Lyon, iar toată suma va fi donată.

Războiul din Ucraina a izbucnit în dimineața zilei de 24 februarie, când trupele rusești au pătruns în țara vecină. Mii de oameni și-au pierdut viața până acum, iar bombardamentele nu opresc. Peste 1 milion de oameni au părăsit Ucraina în aceste zile și au fugit din calea războiului.

Sorana Cîrstea a avut și ea un parcurs impresionant la Lyon, unde a fost învinsă în semifinale chiar de Dayana Yastremska.

Urmăriți Playsport.ro și pe