Messi: ”Ei au fost cei mai buni antrenori cu care am lucrat”. Pe cine laudă și ce a învățat de la fiecare

Radu Bordei 28.12.2020, 09:02
Messi: ”Ei au fost cei mai buni antrenori cu care am lucrat”. Pe cine laudă și ce a învățat de la fiecare

Leo Messi a dezvăluit care au fost cei mai buni antrenori cu care a lucrat în carieră. De la fiecare a învățat multe lucruri despre fotbal și nu numai. Cel puțin așa pretinde argeninianul, citat de cotidianul spaniol Marca. Starul Barcelonei a oferit un interviu pentru La Sexta, în care a lămuri cu cine i-a plăcut cel mai mult să lucreze.

„Ei sunt cei mai buni cu care am lucrat”

Actualul antrenor al lui Messi, la Barcelona, Ronald Koeman, nu se regăsește pe lista preferințelor starului catalanilor. Doar 2 antrenori l-au impresionat cu adevărat pe decarul argentinian. Pep Gaurdiola și Luis Enrique sunt aleșii lui Messi. „Sunt cei mai buni, am învâțat multe de la ei” motivează atacantul.

Alegerea nu este întâmplătoare, Messi a câștigat cele mai multe trofee cu cei doi antrenori. Cu actualul selecționer al Spaniei, Luis Enrique, catalanii au câștigat ultima oară Liga Campionilor. Iar Messi era fericit alături de colegii și prietenii lui, Luis Suarez și Neymar. Din păcate pentru Messi, dar și Barcelona, cei doi nu mai îmbracă tricoul Barcelonei.

Pep este favoritul

Totuși, cea mai bună relație a avut-o cu Pep Guardiola. Cei doi au făcut istorie împreună la Barcelona și au construit una din cele mai bune echipe din istorie. Metodele antrenorului catalan l-au cucerit definitiv pe Messi.

„Este un antrenor special. Te face să vezi tot: cum să ataci, cum să te aperi. Știe cum va decurge meciul și ce trebuie să faci ca să câștigi” descrie Messi pe Guardiola. Antrenorul tocmai a semnat prelungirea contractului cu Manchester City, iar Messi poate avea șansa să lucreze iar cu el.

Se reunește cu Pep?

Se știe că Messi a fost mereu obiectivul principal al celor de la Manchester City. Șeicii care patronează clubul speră ca Guardiola să fie argumentul principal pentru a-l atrage pe argentinian în Premier League.

Messi a anunțat că în ianuarie nu va pleca, dar în vară va analiza lucrurile. Iar fanii se tem că dorința de a lucra iar cu Pep, dar și problemele Barcelonei, îl vor face pe Messi să plece.

Și Pochettino îl dorește.

Argentinianul se pregătește să devină antrenor la PSG, iar pe lsita lui se regăsește și Messi. Fostul antrenor speră să își convingă compatriotul să vină la Paris, mai ales că ar juca din nou alături de Neymar.

Pentru Messi ar fi șansa de a se lupta din nou pentru Liga Campionilor, dar și de a lucra cu un alt antrenor foarte bine cotat.

Urmăriți Playsport.ro și pe