Messi nici nu vrea să audă de asta: de ce ar fi tot mai departe de PSG după ultimele negocieri

Bogdan Solomon 04.04.2023, 17:53
Messi nici nu vrea să audă de asta: de ce ar fi tot mai departe de PSG după ultimele negocieri

Zvonurile privind despărțirea lui Lionel Messi de PSG la finalul sezonului se amplifică pe zi ce trece. Presa internațională susține că starul argentinian nu a fost mulțumit de propunerea făcută după primele runde de negocieri.

Messi, tot mai departe de PSG? Motivul pentru care ar fi refuzat oferta șeicilor

Dornică să-l păstreze și în următorii ani pentru a cuceri trofeul Champions League, campioana Franței a venit cu o ofertă de prelungire a contractului scadent în vară, dar se pare că aceasta nu a fost deloc pe placul lui Messi. Espn.com anunță că noul angajament include o reducere cu 25% a salariului.

Dacă acum încasează 780.000 de euro pe săptămână, din sezonul viitor ar urma să primească săptămânal „doar” 585.000 dacă și-ar pune semnătura pe contract, aspect cu care nu este de acord. Rămâne de văzut dacă șeicii vor băga mâna în buzunar pentru a mări oferta sau aventura pe „Parc des Princes” va lua sfârșit.

Cert este că echipa se confruntă cu probleme financiare și trebuie să diminueze, la solicitarea UEFA, cu 30% suma totală reprezentând salariile jucătorilor. De aceea lui Leo i s-ar fi oferi mai puțini bani.

Barcelona încearcă să atragă sponsori pentru revenirea argentinianului

În tot acest timp, Barcelona depune toate eforturile pentru a le îndeplini fanilor visul de a-și vedea idolul evoluând din nou pe Camp Nou. Mult așteptatul transfer s-ar putea realiza la finalul actualei stagiuni, cu condiția ca oficialii gupării blaugrana să atragă sponsori pentru a asigura sumele necesare, fără încălcarea fairplay-ului financiar impus cluburilor din La Liga.

Se poartă deja discuții în acest sens, iar strategia este făcută în așa fel încât Messi să aibă stipulat în contract un salariu modest, dar să-i revină o bună parte din profitul comercial pe care l-ar genera întoarcerea sa, astfel încât să fie răsplătit pe măsură. De altfel, soția Antonela Roccuzzo (35 de ani) și cei trei copii – Thiago (10 ani), Mateo (7 ani), Ciro (5 ani) – nu doar că adoră Barcelona, dar îl consideră „acasă” și își doresc să revină.

Un alt detaliu elocvent pentru intențiile septuplului câștigător al Balonului de Aur a fost dezvăluit de jurnalistul spaniol Xavi Espinosa. „Compania Technogym (lider mondial în aparate de fitness pentru acasă) a primit ieri o factură de 100.000 de euro pe numele Lionel Andrés Messi Cuccittini pentru instalarea unei săli de gimnastică într-o casă privată din Castelldefels”, a transmis acesta, prin intermediul unei rețele de socializare.

Urmăriți Playsport.ro și pe