Cu siguranță Simona o să mai câștige un Grand Slam. O cunosc foarte bine, suntem prieteni. Îmi place atitudinea ei atât de mult, e o luptătoare. Zici că e din filmul „300”, sincer să îți spun. Mi se pare incredibil, mi-aș fi dorit să pot să am și eu atitudinea asta a ei, nu se lasă până nu câștigă”, a spus Copil pentru Eurosport.
”Mi-aș dori să fiu ca Simona Halep!”. Ce jucător ATP o divinizează pe sportiva noastră
”Mi-aș dori să fiu ca Simona Halep!”. Marius Copil, fost număr 56 mondial, o compară pe campioana noastră cu luptătorii spartani din celebrul film „300”/Sursa foto: Facebook – Marius Copil

Ce jucător ATP o divinizează pe sportiva noastră

Într-un tenis feminin în care tot mai multe jucătoare se bazează pe forță brută, Halep „pictează” de multe ori pe teren, e de părere Marius Copil. El consideră că jocul Simonei e încântător din punct de vedere estetic și, deși îi lipsește uneori forța, compensează prin deplasarea impresionantă .

E de atâția ani în Top 10, are o constanță uimitoare. E atât de frumos să o privești jucând, și la antrenament e o încântare. Lovește mingea mereu în timing, e ca Medvedev. Se văd frumos loviturile ei, se mișcă bine, e excelent să o urmărești chiar și la antrenament”, a mai spus jucătorul de 30 de ani, conform aceleiași surse.

La Australian Open, Halep și-a luat revanșa în fața Igăi Swiatek, învingătoarea de la Roland Garros, însă în sferturi nu a fost suficient de puternică pentru „tăvălugul” Serena. Chiar și așa, Copil e de părere că un sfert de finală la un asemenea turneu nu e o performanță de neglijat.

Nu cred că e un rezultat rău, după o pauză atât de lungă să ajungă în sferturi. Nu a avut nici turnee pregătitoare prin care să își intre în ritm. Și nu a pierdut la o jucătoare oarecare, Serena e un „monstru” al WTA-ului. În sensul bun, are 23 de Grand Slamuri câștigate, luptă să își bată recordul, să ajungă la 24, ca Margaret Court”, a concluzionat Copil.

Jucătorul din Arad a deținut recordul de viteză pentru serviciu chiar la Australian Open. În turul 2 al ediției din 2015 mingea servită de el a atins viteza de 242 km/h. El a ocupat locul 5 în topul „all time”, liderul acestuia fiind croatul Ivo Karlovic, cu 251 km/h. Copil a câștigat peste 2,5 milioane de dolari în cariera sa. La ora actuală, el ocupă locul 222 ATP.