Simona Halep refuză România pentru meciurile din Billie Jean King Cup. Constănțeanca are alte priorități pentru 2021

Gabriel Peneș / 20.02.2021, 15:26
Simona Halep refuză România pentru meciurile din Billie Jean King Cup. Constănțeanca are alte priorități pentru 2021

Simona Halep refuză România pentru meciurile din Billie Jean King Cup. Constănțeanca are alte priorități pentru 2021. „Tricolorele” vor întâlni Italia în 16-17 aprilie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Disputa va avea loc în cadrul play-off-ului Billie Jean King Cup, noua denumire a Fed Cup. Actualul număr 3 mondial nu va face parte din lotul pregătit de Florin Segărceanu.

 Simona Halep refuză România pentru meciurile din Billie Jean King Cup

Echipa națională de tenis de câmp nu se va putea baza pe fostul lider mondial la partidele din acest an. Simona Halep refuză România pentru meciurile din Billie Jean King Cup. Aceasta este noua denumire a Fed Cup, echivalentul Cupei Davis la feminin. „Tricolorele” vor întâlni Italia în perioada 16-17 aprilie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Echipa care va câştiga acest meci va juca în continuare în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup.

Căpitanul echipei României, Florin Segărceanu, a anunțat că nu se va putea conta pe Simona Halep în 2021. Fostul lider mondial a decis să se concentreze pe competițiile din circuitul WTA. Dar marele obiectiv al Simonei este participarea la Olimpiada de la Tokio, unde țintește o medalie. Ea și-ar dori să participe la 3 probe: simplu, dublu feminin și dublu mixt.

Simona Halep refuză România pentru meciurile din Billie Jean King Cup. Constănțeanca are alte priorități pentru 2021
Simona Halep refuză România pentru meciurile din Billie Jean King Cup. Jucătoarea americană Billie Jean King (stânga) l-a învins, în 1973, pe fostul campion de la Wimbledon, Bobby Riggs (dreapta). Întâlnirea a fost supranumită „bătălia sexelor”/Sursa foto: en.wikipedia.org

Constănțeanca are alte priorități pentru 2021

”Simona a avut un început bun de sezon, la fel și Irina Begu, și Sorana Cîrstea. Tenisul românesc este încă foarte în față pentru 2021. Nu vom conta pe Simona; anul acesta vrea să se concentreze pe Jocurile Olimpice, care înseamnă pentru ea ceva extraordinar. Vrea să își facă programul cu perioade de pregătire pentru Grand Slam-uri și Jocurile Olimpice”, a spus Florin Segărceanu, la Digisport, conform publicației Ziua de Cluj.

Din acest an, fosta Fed Cup a primit denumirea de Billie Jean King Cup. Aceasta vine să onoreze una dintre cele mai mari jucătoare din istoria tenisului. Americanca Billie Jean King (77 de ani) a câștigat de-a lungul carierei 39 de turnee de Grand Slam: 12 la simplu, 16 la dublu feminin și 11 la dublu mixt. În perioada 1966-1975, ea a triumfat de 6 ori la Wimbledon și de 4 ori la US Open. Mai are câte un titlu la Roland-Garros și Australian Open.

A fost una dintre principalele militante pentru egalitatea câștigurilor între femei și bărbați în circuitele de tenis. A devenit, de asemenea, o ferventă susținătoare a egalității de gen. În 1973, la 29 de ani, a disputat o faimoasă partidă, supranumită „Bătălia sexelor”. Ea l-a învins pe americanul de 55 de ani, Bobby Riggs. Nu era un oarecare, ci fost câștigător la Wimbledon, în 1939 și US Open (1939, 1941). Riggs fusese numărul 1 mondial în 1939 și avea 99 de titluri câștigate în carieră. Billie Jean King s-a numărat printre fondatoarele forului care coordonează, la ora actuală tenisul, feminin, WTA.