Mihaela Buzărnescu a învins-o pe Pliskova și e în semifinale la Winners Open, turneul WTA de la Cluj! Cu cine se va lupta pentru un loc în finală

Dragos Stefanescu 06.08.2021, 16:25
Mihaela Buzărnescu a învins-o pe Pliskova și e în semifinale la Winners Open, turneul WTA de la Cluj! Cu cine se va lupta pentru un loc în finală

La Cluj-Napoca în perioada 1 – 8 august se desfășoară turneul de tenis Winners Open. Acetsa este un turneu  WTA de categorie 250 și are premii totale în valoare de 235.238 de dolari. Mihaela Buzărnescu este una dintre jucătoarele românce care participă la turneul clujean. Calificată în sferturile de finală, Mihaela Buzărnescu a învins-o pe Pliskova și este în semifinale la Winners Open.

Mihaela Buzărnescu în semifinalele Winners Open

Mihaela Buzărnescu (170 WTA) este într-o formă foarte bună la turneul de la Cluj. Românca a reușit astăzi calificarea în semifinalele turneului clujean. Pentru Buzărnescu este a doua semifinală a sezonului, după cea de la Bastad. Pentru a accede în ultimul act al turneului, va trebui să treacă de revelația competiției, egipteanca Mayar Sherif (119 WTA). Sherif a învins-o în sferturile de finală pe slovaca Kristina Kucova (118 WTA) cu scorul de 6-3, 6-1.

Mihaela Buzărnescu a înfruntat-o în sferturile de finală ale Winners Open pe cehoaica Kristyna Pliskova (123 WTA). Buzărnescu a arătat un tenis solid, iar după un început curajos al cehoaicei, Mihaela a început să dicteze ritmul. Românca a folosit tactica de a-și plimba adversara dintr-un colț în celălalt. În ciuda faptului că Pliskova a reușit 11 ași și Buzărnescu niciunul, jocul româncei a fost mult mai consistent. „Miki” a fructificat a treia minge de meci și a câștigat cu 7-5, 6-3, după o oră și 28 de minute de joc. După această victorie ”Miki” s-a calificat în semifinalele turneului de la Cluj. Pentru calificarea în semifinale, Buzărnescu va fi recompensată cu un cec în valoare de 10.100 de dolari dar și 110 puncte WTA.

”Miki” Buzărnescu urcă în clasamentul WTA

Odată cu obținrerea calificării în semifinalelel turneului de la Cluj, Buzărnescu a realizat și un salt important de 19 locuri în ierarhia WTA, de pe locul 170 până pe poziția 151. Mihaela are ambiții mari, ea dorindu-și să revină acolo unde a fost odată în clasamentul mondial. În anul 2019, românca a ajuns până pe locul 20 WTA.

Cealaltă semifinală de la Winners Open va fi stabilită tot astăzi, după meciurile Anna Schmiedlova (Slovacia, 99 WTA) – Alexandra Krunic (Serbia, 268 WTA) și Seone Mendez (Australia, 269 WTA) – Andrea Petkovic (Germania, 91 WTA).

Singura româncă rămasă în turneul de la Cluj

După victoria din optimile de finală împotriva Larei Arruabarrena, Mihaela Buzărnescu a dezvăluit ce a motivat-o în lupta pentru victorie. Fiind singura româncă rămasă în competiție, celelalte trei sportive din România fiind deja eliminate, ”Miki” a găsit resursele necesare pentru victorie.

Sunt fericită că am reușit să câștig, dar îmi pare rău sunt singura româncă în sferturile de finală! Turneul e făcut pentru noi și au fost create toate condițiile pentru ca noi să putem acumula puncte și să urcăm în clasament. Dar din păcate nu iese întotdeauna așa cum ne-am dori noi!”, a declarat Mihaela Buzărnescu după victoria cu Lara Arruabarrena.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe