„Partener” – surpriză pentru Simona Halep la turneul de la Cluj. Cine a însoțit-o pe campioană la Winners Open

Mihai Cheles / 02.08.2021, 13:00

Astăzi, încep meciurile de pe tabloul principal al singurului turneu WTA din România – Winners Open, desfășurat pe zgura de la Cluj. Nume importante din circuit s-au înscris pentru această competiție. De asemenea, jucătoarele din România sunt prezente într-un număr considerabil.

Halep este prezentă la Winners Cup de la Cluj! Nu a venit singură

Winners Open face parte din categoria de turnee WTA 250, fiind pentru prima dată inclus în circuitul profesionist. În anul 2020, turneul a fost unul demonstrativ, în care s-au oferit sume de bani, dar nu și puncte pentru clasament. Premii totale din acest an sunt de aproximativ 235.000 de euro. Câștigătoarea va obține și 250 de puncte WTA.

Principalele favorite ale turneului sunt Alize Cornet (63 WTA), Andrea Petkovic (91 WTA) și Ana Bogdan (102 WTA). Din România, pe tabloul principal, se mai regăsesc Maria Irina Bara, Briana Szabo, Evelyne Tiron, Mihaela Buzărnescu, Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian. De asemenea, în ultimul tur al calificărilor va lupta pentru un loc pe tablou Miriam Bulgaru, Popa Teiușanu, Gabriela Talabă, Alexandra Dulgheru și Irina Fetecău.

Astăzi, startul competiției a fost decalat puțin din cauza ploilor care au lovit Clujul. Meciurile au început după ora 11:30. Numai bine pentru Simona Halep, care și-a făcut prezența la turneu, alături de omul de afaceri  Ion Țiriac, dar și alte câteva persoane din anturajul său.

Simona Halep s-a arătat extrem de încântată de faptul că a ajuns la Cluj și că se poate bucura de spectacol, fără a fi ea în centrul atenției. Fără efort și emoții. Doar un simplu spectator. Gazdele de la Cluj s-au asigurat că nu-i lipsește nimic campioanei din Constanța. Așa cum obișnuiește, Ion Țiriac s-a așezat strategic lângă Simona, pentru a-i putea transmite mai ușor gândurile sale.

„Partener” - surpriză pentru Simona Halep la turneul de la Cluj. Cine a însoțit-o pe campioană la Winners Open
„Partener” – surpriză pentru Simona Halep la turneul de la Cluj. Cine a însoțit-o pe campioană la Winners Open

Când se retrage Simona Halep?

Simona Halep și-ar fi dorit foarte mult să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo și să obțină o medalie. Indiferent că vorbim de proba de simplu, dublu sau dublu mixt (dacă s-ar fi calificat și Horia Tecău). Fostul lider mondial a recunoscut că a urmărit competiția olimpică, dar nu s-a uitat deloc la turneul de tenis. Nu a avut răbdarea și puterea mentală să o facă.

M-am uitat la Olimpiadă, dar nu m-am uitat la tenis, ca să ne înţelegem. M-a durut prea tare retragerea! Mi-am dorit tare mult, în ultimii 2-3 ani m-am gândit mult la Olimpiadă şi îmi doream să ajung şi eu să am o medalie. Din păcate m-am retras de la Roland Garros şi Wimbledon, a fost o tristeţe mare, dar a fost şi mai mare după ce m-am retras de la Jocurile Olimpice, a declarat Simona Halep, pentru as.ro.

Simona Halep împlinește 30 de ani în septembrie, însă se gândește la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice. Românca și-ar dori să joace peste trei ani, la Paris, într-unul dintre ultimele sale sezoane în activitate. Bineînțeles, dacă starea de sănătate îi va permite. Nu-și face mari planuri, dar speră să ajungă acolo.

Probabil n-o să mai am şansa să joc, dar vrea să cred că mai am totuşi o mică şansă la Paris, în 2024. Dar vreau să iau pas cu pas şi an cu an. Am de gând să joc trei ani, dar nu ştiu cum va fi. Parisul este oraşul meu preferat şi cu siguranţă o să fie plăcut dacă ajung acolo, a completat Simona, pentru sursa citată.