Mihai Neșu, apariție-surpriză în Ghencea. Scopul din spatele vizitei făcute la Steaua

Moldoveanu Camelia 12.04.2022, 16:14

După ce a participat la meciul FCSB – Voluntari, scor 4-0, Mihai Neșu a mers și pe Ghencea. Fostul fotbalist a fost primit cu brațele deschise de către clubul CSA Steaua București.

Echipa Steaua București s-a bucurat de vizita lui Mihai Neșu. Revenire emoționantă în Ghencea

În ciuda rivalității dintre FCSB și CSA Steaua București, Mihai Neșu a știu să „împace” pe toată lumea și după ce a mers pe Arena Națională a făcut o vizită și în Ghencea. Fostul sportiv nu a avut ocazia până acum să viziteze noul stadion.

Mihai Neșu a călcat pentru prima dată în Ghencea la doar 17 ani, fiind dus la echipa „roș-albastră” de către Victor Pițurcă, după cum și-a amintit cu mare drag:

Ștefan Iovan a fost cel care m-a ”ochit” în 2001, iar Victor Pițurcă mi-a schimbat postul, din mijlocaș central, în fundaș stânga. Mi-a făcut un mare bine că eram prea grăbit pentru un mijlocaș central”, și-a amintit Mihai, care porecla ”Bichonul” a primit-o de la Iulian Miu, pe care l-a reîntâlnit în Ghencea, potrivit contului de Facebook al clubului Steaua București.

George Ogăraru îl sprijină permanent în demersurile umanitare

După cum a dezvăluit și atunci când le-a făcut o vizită celor de la FCSB, Mihai Neșu se află într-un demers de strângere de fonduri pentru Complexul Sfântul Nectarie. Fostul fotbalist este susținut permanent în demersurile sale umanitare de către George Ogăraru, dar și de către Gigi Becali. Nici ultrașii din Peluza Nord nu s-a lăsat mai prejos și i-au făcut o mare surpriză.

✅ Astăzi, Mihai Neșu a vizitat în premieră noul stadion și i-a cunoscut pe antrenorii Academiei Steaua, avându-l ca ghid pe prietenul său bun, George Ogăraru, directorul tehnic al clubului de fotbal al roș-albaștrilor.
ℹ️ Cei care doriți să contribuiți la construirea Complexului de recuperare pentru copii și tineri cu dizabilități Sfântul Nectarie, puteți trimite CRED prin sms la 8844, pentru a dona 2 euro.
#AicieSteaua #SteauaBucuresti #ForzaSteaua”, a mai scris clubul Steaua București pe rețelele de socializare.

Viața lui Mihai Neșu s-a schimbat în 2011

Fostul fundaș a suferit un accident teribil pe 10 mai 2011, pe vremea când juca pentru olandezii de la FC Utrecht. Neșu s-a lovit în timpul unui antrenament, iar ulterior nu și-a mai simțit corpul de la gât în jos. Din 2011, Neșu are nevoie de un scaun special pentru a se deplasa.

„Bichonul” nu a fost doborât de această accidentare cumplită și a pus bazele fundației Mihai Neșu. În prezent, fundația sa lucrează pentru a ridica Complexul de Recuperare Sfântul Nectarie din Oradea, unde ar urma să fie tratați sute de copii cu probleme locomotorii.

Mihai Neșu a vorbit deschis despre destinul său, în 2018:

Accidentarea m-a ajutat să mă descopăr pe mine care eram cu adevărat, nu ce voiam eu să par. Tot ce mi se întâmplă în fiecare zi mă face să mă întorc de unde am plecat toţi. Adică la Dumnezeu.

Parcă nu te mai deranjează că eşti în scaun. Toţi avem şanse egale: bolnav, sărac, bogat, sănătos. Cred că Dumnezeu mi-a dat multe daruri pe care nu le-am luat în seamă, eu m-am chitit pe fotbal”, a spus Neșu.