Mihai Rotaru continuă războiul cu proprii jucători! ”Îi minte cineva! Nu vor lua nici 50.000 de euro!”

Radu Bordei 27.01.2023, 15:45
Mihai Rotaru continuă războiul cu proprii jucători! ”Îi minte cineva! Nu vor lua nici 50.000 de euro!”

Este scandal mare la Universitatea Craiova. „Rebelii” Hanca și Vînă, care au fost excluși din lot de Mirel Rădoi cer milioane de euro de la clubul lui Mihai Rotaru. Patronul din bănie îi anunță pe fotbaliști că mai bine bagă clubul în insolvență.

Mihai Rotaru nu crede că Hanca și Vînă vor primi ceva. „E o copilărie”

Sergiu Hanca (30 de ani) și Ionuț Vînă (27 de ani) au fost excluși din lot pe vremea mandatului lui Mirel Rădoi, alături de Jovan Markovic și Andrei Ivan. Dacă ultimii doi au fost reprimiți, Hanca și Vînă nu par să mai aibă un viitor la Craiova. De altfel, cei doi fotbaliști au deschis litigii împotriva clubului și solicită despăgubiri de milioane de euro. Aceștia s-au considerat discriminați de Mirel Rădoi, care nu i-a primit la antrenamentele echipei mari sau se pregăteau separat de grup. Patronul Mihai rotaru nu crede că aceștia au șanse de reușită.

E o copilărie din partea lor, chiar nu știu cine îi păcălește. Nu se mai amână. Săptămâna viitoare se pronunță! Nu e posibil să pierdem nici măcar 50.000 de euro. Să fim serioși! Au fost în permanență cu noi, cu excepția a patru zile, când a fost antrenorul nervos. Au mâncat cu jucătorii, au stat în același vestiar, au jucat meciuri pentru Universitatea Craiova.

Nimeni nu i-a discriminat, din contră. Au primit salariile în aceeași secundă ca ceilalți. Am și discutat cu ei acum două zile. Le-am și zis că nu au nicio șansă, a explicat Rotaru la Digisport

Acesta îi anunță pe fotbaliști că, indiferent de decizie, nu vor primi nimic.

Dacă printr-un miracol ar câștiga, în secunda doi vor pierde 50.000 de euro, pentru că societatea intră în insolvență. Niciun club nu poate plăti o penalitate de 8 milioane de euro, a precizat omul de afaceri

Neagoe și-a plătit datoriile către ”U” Cluj

Mihai Rotaru susține că omul căruia i-a încredințat soarta echipei pe care o patronează și-a achitat toate datoriile către fostul său club, care refuză să îl ”elibereze” din funcție. Acesta este și motivul pentru care Neagoe nu poate sta pe banca Craiovei, el fiind încă înregistrat ca antrenor al ”șepcilor roșii”. Rotaru a explicat ce urmează în continuare pentru antrenorul de 55 de ani.

Domnul Neagoe a cerut o reziliere unilaterală cu U Cluj, este o acțiune individuală, dar permisă de regulamente. Împotriva acestei acțiuni se protejează în mod uzual acea numită clauză de reziliere. Nu a existat și atunci obligativitatea domniei sale este de a restitui jumătate din banii primiți în această perioadă.

A făcut acest lucru pentru că erau 4 luni, dintre care 2 neplătite, a restituit și ultimul salariu primit, dar în România nu este ca la FIFA. Nu înseamnă că e mai bine sau mai rău, înțeleg că se fac niște demersuri ca să se schimbe această situație.

Orice acțiune, chiar dacă este o înțelegere între părți, trebuie constatată de comisii. De exemplu, dacă eu reziliez cu un jucător de comun acord, această reziliere, chiar dacă e făcută de comun acord, trebuie să treacă prin așa zisele Comisii de Disciplină și acestea să constate, a spus Rotaru.

Urmăriți Playsport.ro și pe