Mihai Rotaru vrea să dea lovitura la Universitatea Craiova. Pe cine vrea să aducă antrenor în Bănie

Bogdan Solomon 20.09.2023, 17:40
Mihai Rotaru vrea să dea lovitura la Universitatea Craiova. Pe cine vrea să aducă antrenor în Bănie

Mihai Rotaru vrea să dea lovitura după plecarea lui Laurențiu Reghecampf în Arabia Saudită. Un nume important se află în pole-position pentru banca tehnică a Universității Craiova. Informația a fost anunțată în exclusivitate de Playsport.

Lovitura pregătită de Mihai Rotaru. Pe cine vrea să aducă antrenor la Universitatea Craiova

În timp ce „Reghe” pune la punct ultimele detalii ale revenirii în Golf, atras de salariul uriaș care i s-a oferit, finanțatorul din Bănie caută un succesor care să continue lupta pentru titlu. Alesul ar fi nimeni altul decât Adrian Mutu.

Discuțiile au fost demarate, dar „Briliantul” amână decizia finală, din dorința de a vedea ce se va întâmpla în următoarea perioadă. Situația sa la Neftchi Baku nu este deloc roz.

Acesta ar reveni astfel pe prima scenă a fotbalului românesc, unde le-a mai pregătit pe FC Voluntari, FCU Craiova și Rapid. De ultima s-a despărțit chiar înaintea startului actualei stagiuni, locul său fiind luat de Cristiano Bergodi.

Ar putea fi demis de Neftchi. Ce spune presa azeră

De altfel, prima experiență peste hotare a lui Adrian Mutu din postura de antrenor riscă să se încheie mai repede decât s-ar aștepta. Contractul este valabil până în 2025, dar rezultatele întârzie să apară.

Dincolo de eliminarea din Conference League, Neftchi Baku a avut parte de un start poticnit și în competiția internă, unde ocupă poziția a șasea după tot atâtea etape, două victorii, două înfrângeri și două rezultate de egalitate. În presa azeră se vorbește deja despre demitere, cu mențiunea că Laurențiu Reghecampf – cel pe care fostul mare internațional l-a înlocuit pe banca echipei – începe să fie regretat.

„Situația lui Nefchi nu e bună deloc. Noile transferuri au dificultăți de adaptare. Mutu continuă să-l facă regretat pe compatriotul său Reghecampf. Dacă situația nu se va schimba, prima demitere a sezonului va fi inevitabilă.

Politica de transferuri a fost decorată la vârf, fără a se schimba nimic în profunzime. Cu alte cuvinte, chiar dacă au apărut mulți jucători noi, problemele au rămas.

Știți care e diferența între Reghecampf și Mutu? Față de sezonul trecut, i-a fost alocat un buget mai mare pentru transferuri și au fost cumpărați mai mulți străini. 11 jucători au venit, s-au cheltuit milioane și e rușinos că Mutu nu poate face nimic cu ei”, au transmis jurnaliștii de la Baku.

Postul „Briliantului” depinde, cel mai probabil, de rezultatele din următoarea perioadă. Îl așteaptă patru etape de foc, toate în compania unor echipe mai bine clasate:

  • 23 septembrie: acasă, cu Zira (liderul, cu 7 puncte mai mult).
  • 30 septembrie: în deplasare, cu Turan (locul 4).
  • 8 octombrie: acasă, cu Qarabag (2).
  • 20 octombrie: în deplasare, cu Sabail (3).
Urmăriți Playsport.ro și pe