Mihai Stoica nu mai contenește cu laudele la adresa lui Toni Petrea: „Unde ar fi fost Chindia fără el?”

George Drafta 04.02.2023, 17:01
Mihai Stoica nu mai contenește cu laudele la adresa lui Toni Petrea: „Unde ar fi fost Chindia fără el?”

Parcursul Chindiei cu Toni Petrea antrenor îl impresionează şi pe Mihai Stoica.

Cei doi au colaborat la FCSB în trecut. Iar managerul general al roş-albaştrilor îl apreciază pe tehnicianul târgoviştenilor. Oficialul vicecampioanei a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Toni Petrea după seria de rezultate care a scos Chindia din subsolul clasamentului. Şi a dus-o în prima jumătate a ierarhiei la zi a Superligii.

Mihai Stoica şi Toni Petrea, în vremea în care făceau
Mihai Stoica şi Toni Petrea, în vremea în care făceau „cuplu” la FCSB, Foto IMAGO

MM Stoica e convins că dacă antrenorul ar fi fost de la începutul sezonului pe banca dâmboviţenilor, aceştia ar fi putut să se bată cu şanse reale pentru un loc în play-off.

„La 1-1 nu ştiai, oricine putea să câştige. Înainte de primul gol, UTA a avut o ocazie monumentală. Eu mă gândesc la altceva, mă întreb altceva – unde era echipa asta dacă era Toni de la început? Dacă ar avea un stadion şi dacă aveau conditii de antrenament? Pentru că nici asta nu au. Eu cred că stăteau bine, erau în play-off” a fost declaraţia managerul general al celor de la FCSB la Orange Sport.

Reviriment după schimbarea de pe bancă

Chindia a fost antrenată în prima parte a sezonului de Adrian Mihalcea. Care i-a lăsat pe ultimul loc pe Neguţ & Co cu doar 3 puncte obţinute în 9 jocuri. Venirea lui Toni Petrea a fost colacul de salvare de care aveau nevoie fotbaliştii formaţiei din Târgovişte.

Chindia a luat 4 puncte din duelurile cu UTA, în sezonul regular
Chindia a luat 4 puncte din duelurile cu UTA, în sezonul regular

Cu el în postură de principal, Chindia a strâns 25 de puncte în 15 jocuri, o medie foarte bună de 1,66 de puncte pe meci. Iar Daniel Popa şi coechipierii săi se pot gândi la faptul că ar putea avea un final de sezon mai relaxat ţinând cont de programul care îi aşteaptă în etapele următoare.

Sepsi şi Rapid sunt singurele echipele aflate pe locuri de play-off de care vor da jucătorii lui Toni Petrea. În rest vor fi adversare din a doua jumătate a clasamentului.

Mulţumit după victoria cu UTA

Chindia lui Toni Petrea a legat două victorii la rând în Superligă.

După ce etapa trecută a bătut-o pe Petrolul cu un gol marcat în minutul 85, acum o reuşită în minutul 81 a lui Neguţ a decis destinaţia celor trei puncte.

„Înainte de meci nici nu știam dacă Neguţ putea să joace, a acuzat o problemă la antrenament. Mă bucură faptul că a reușit să ducă 90 de minute. Sunt bucuros pentru că a reușit să reziste, plus că a adus o victorie importantă a echipei noastre. Mă bucură faptul că a reușit să marcheze şi Cooper, a mai avut un gol anulat, să o țină tot așa”, a fost mesajul lui Toni Petrea.

Urmăriți Playsport.ro și pe