Miki Buzărnescu e într-o formă excelentă! S-a calificat în turul al doilea, la simplu și la dublu

Catinca Giosanu 09.03.2021, 18:56
Miki Buzărnescu e într-o formă excelentă! S-a calificat în turul al doilea, la simplu și la dublu

Miki Buzărnescu e într-o formă excelentă! Luni seară, jucătoarea de tenis a reușit să se califice în turul doi pe tabloul de simplu al turneului de tenis WTA 250 Abierto Zapopan de la Guadalajara. De asemenea, ea a trecut în turul doi şi în proba de dublu a aceluiaşi turneu.

Organizatorii competiției din Mexic pun la bătaie premii în valoare de  sute de mii de dolari.

Miki Buzărnescu e într-o formă excelentă!

Mihaela Buzărnescu este într-o formă de zile mari. Românca a învins-o la turneul de tenis de la Guadalajara, Mexic, pe americanca Coco Vandeweghe (WTA 228), la capătul unei partide foarte disputate. Partida care s-a disputat în noaptea de luni spre marți a durat puţin peste 3 ore, iar scorul final a fost de 7-6 (4), 6-7 (5), 6-2.

Reprezentanta tenisului feminin a început partida furtunos. Inițial s-a distanțat la 4-0 și a avut inclusiv o minge de 5-0. De la acel punct, care ar fi dus-o la 5-0, a urmat o cădere care a însemnat cinci game-uri pierdute la rând și două mingi de set pentru americancă, venite după două duble greșeli ale Mihaelei.

Acest segment întunecat a fost urmat de o altă perioadă excelentă de joc pentru Buzărnescu. Sportiva și-a revenit exact în momentul în care avea cea mai mare nevoie. A salvat cu serviciul doi ambele mingi de set, a egalat și a fost fără cusur în tiebreak, câștigând primul set. Trendul acesta de momente excelente urmat de perioade complet ratate a continuat și în setul doi.

În setul decisiv lucrurile s-au mai așezat pentru Miki. Asta, pentru că americanca n-a mai rezistat la același nivel din punct de vedere fizic.

Buzărnescu a trecut la simplu de sportiva americană Coco Vandeweghe, scor 7-6(4), 6-7(5), 6-2
Buzărnescu a trecut la simplu de sportiva americană Coco Vandeweghe, scor 7-6(4), 6-7(5), 6-2

S-a calificat în turul al doilea, la simplu și la dublu

În ciuda tuturor problemelor cu care s-a confruntat în ultima perioadă, Buzărnescu s-a calificat atât la simplu, cât și la dublu la competeția cu premii de 235.238 de dolari.

În turul doi, jucătoarea noastră de tenis va evolua cu învigătoarea meciului dintre Irina Bara și rusoaica Maria Bouzkova.

În competiţia de dublu, perechea favorită numărul 4, alcătuită din Miki Buzărnescu şi nemţoaica AnnaLena Friedsam, a trecut în primul tur de cuplul ruso-slovac Anna Blinkova/Kristina Kucova, scor 6-4, 6-4.

Ultima dată când Mihaela Buzărnescu a bifat o victorie pe un tablou principal WTA a fost în septembrie 2019. S-a întâmplat la turneul de la Hiroshima. La acel moment, ea a ajuns până în semifinale. De atunci, românca a luat o pauză de un an. Și asta, din cauza unei operații la umăr și a unei reveniri greoaie, combinate cu multe alte probleme. În primul rând, sportiva nu mai avea încredere în ea și nu îți regăsea nivelul.

Urmăriți Playsport.ro și pe