Miliardarul Ion Țiriac, înșelat și părăsit din cauza unui român celebru! Secretul a fost dezvăluit de un martor ocular

Mihai Rosoiu / 17.04.2021, 07:37

Se tot vorbește despre aventurile amoroase ale lui Țiriac. Totuși, sunt puțini cei care știu despre un episod mai puțin cunoscut despre el. Miliardarul Ion Țiriac, înșelat și părăsit din cauza unui român celebru. Nu este nicio glumă, ci un secret bine păstrat de lumea mondenă a Capitalei.

Pentru mulți dintre români, aceasta este o noutate absolută, dar totul s-a întâmplat în casa unui cunoscut politician. Culmea, cea care l-a „tradus” pe omul de afaceri era chiar soția lui. Erika Braedt a fost singura femeie pentru care Ion Țiriac (81 ani) a fost în stare să meargă la altar. După acest episod, magnatul român nu a mai fost căsătorit niciodată.

Miliardarul Ion Țiriac, înșelat și părăsit din cauza unui român celebru

Doi ani a durat mariajul fostului tenismen. Din 1963 și până în 1965, Erika și Ion Țiriac au format un cuplu în mod oficial, însă relația lor s-a încheiat brusc. Relația celor doi începuse să se șubrezească după puțin timp din momentul în care au mers la ofițerul stării civile. Totuși, episodul care a pus capac s-a petrecut în timpul sărbătorilor de iarnă din 1964.

Erika Braedt, în stânga imaginii, singura soție a lui Ion Țiriac
Erika Braedt, în stânga imaginii, singura soție a lui Ion Țiriac

Familia Țiriac făcea parte din protipendada Bucureștiului și a mers în casa familiei Maurer pentru a petrece una dintre aceste zile. Așa cum se întâmpla la vremea respectivă, acolo se aflau mai multe vedete ale vremii. Era un obicei ca în casele politicienilor comuniști să se perinde somitățile momentului. Fiul lui Ion Gheorghe Maurer, Jean, a povestit episodul, care este de-a dreptul halucinant.

Erika Braedt s-a îndrăgostit lulea de Sergiu Nicolaescu

Printre invitații cu pricina s-a aflat Sergiu Nicolaescu, cunscutul regizor fiind unul dintre răsfățații regimului Ceaușescu. Între soția lui Ion Țiriac și Sergiu Nicolaescu a început o poveste de dragoste incredibilă. O povestește chiar Jean Maurer, fiul fostului demnitar comunist, Ion Gheorghe Maurer.

Erika Braedt, prima și singura nevastă a lui Țiriac, s-a combinat cu Sergiu Nicolaescu chiar la noi în casă, în timpul unor sărbători de iarnă, pare-mi-se în 1964 sau 1965.

Sergiu era un mare cuceritor, un Don Juan, iar Erika se săturase de Țiriac, era nemulţumită de el. Au avut chiar şi o aventură, iar după aceea Erika şi Țiriac au divorţat. De atunci s-a declanșat ranchiună între Țiriac şi Nicolaescu”, a dezvăluit Maurer jr. într-un interviu acordat în presa post-decembristă.

Mare aventurier, niciodată căsătorit

După acest eveniment, miliardarul Ion Țiriac nu a mai fost căsătorit niciodată. A avut în preajma sa multe femei frumoase. Unele i-au devenit partenere oficiale, altele doar aventuri pasagere. Miliardarul Ion Țiriac, înșelat și părăsit din cauza unui român celebru este o realitate de care acesta nu-și aduce aminte cu plăcere.

Ion Țiriac a fost căsătorit între anii 1963 și 1965 cu Erika Braedt, jucătoare de handbal. Are copii cu Mikette von Issenberg (model; mama lui Ion Țiriac jr.) și cu Sophie Ayad (ziaristă din Egipt; doi copii, Karim Mihai și Ioana Natalia).