Miliardarul Ion Țiriac se implică la Dinamo. Cu sfaturi! Ce le transmite omul de afaceri suporterilor-acționari

Gabriel Peneș / 27.04.2021, 09:12
Miliardarul Ion Țiriac se implică la Dinamo. Cu sfaturi! Ce le transmite omul de afaceri suporterilor-acționari

Miliardarul Ion Țiriac se implică la Dinamo. Cu sfaturi! Cu o carieră legată, ca jucător de tenis, de clubul din Ștefan cel Mare, omul de afaceri dă idei suporterilor-acționari. La ora actuală, DDB-PCH deține 20,6% din acțiunile clubului dinamovist. Dar 73% se află, încă, în proprietatea companiei controlate de spaniolul Pablo Cortacero.

Miliardarul Ion Țiriac se implică la Dinamo. Cu sfaturi!

La aproape 82 de ani, omul de afaceri are multă înțelepciune în „portofoliu”. Miliardarul Ion Țiriac se implică la Dinamo. Cu sfaturi! El propune o soluție pe care o consideră salvatoare pentru gruparea din Ștefan cel Mare. Țiriac recunoaște că are un stil „totalitar” și că modelul lui în business e Bernie Ecllestone, fostul boss din Formula 1.

Din păcate, eu sunt unul care e totalitar. Exemplul meu cel mai mare a fost Ecclestone. Avea toate circuitele din lume, le-a cumpărat pe toate, ca să nu aibă discuție. Apoi, avea toată industria. El plătea industria, el plătea piloții ca să aibă liniște, el plătea media”, a spus Ion Țiriac, pentru GSP.

Ion Țiriac propune ca soluție listarea la Bursa de Valori a clubului Dinamo, după modelul Juventus, Borussia Dortmund sau Manchester United.

Miliardarul Ion Țiriac se implică la Dinamo. Cu sfaturi! Ce le transmite omul de afaceri suporterilor-acționari
Miliardarul Ion Țiriac se implică la Dinamo. Cu sfaturi! Ce le transmite omul de afaceri suporterilor-acționari din DDB

Ce le transmite omul de afaceri suporterilor-acționari

Am mai citit pe la dumneavoastră că în Bucureștiul ăsta e treaba cu Dinamo, că spectatorii au cumpărat… sigur că da! Să iasă pe bursă Dinamo! Dacă iese pe bursă, te duci acolo, cumperi o acțiune, cumperi două, eu vând, dumneata cumperi. Cât crește Dinamo în viitor dacă e s-o iei pe bursă? Dar acum nu e pe bursă, și, dacă nu e, spectatorii vor într-un fel, am înțeles că niște spanioli internaționali vor în alt fel. Foarte complicat!”, a mai spus Țiriac, potrivit aceleiași surse.

„Mica” problemă ar fi aceea că pentru listarea la Bursă, o companie trebuie să raporteze profit timp de 3 ani consecutivi. Ceea ce nu se pune problema la Dinamo. Abandonat, practic, de Cortacero, PCH-DDB abia au reușit să plătească datoriile clubului. 1,74 milioane de euro au reușit să strângă, prin eforturile proprii, suporterii-acționari ai clubului, au scris aceștia pe pagina de Facebook. Așa a fost posibilă și obținerea licenței pentru viitorul sezon. Efort ce devine inutil dacă Dinamo va retrograda.

Ion Țiriac, care recunoaște că nu se pricepe la „fenomenul” fotbalistic, mai vede ca posibilitate și o mai mare implicare a Ministerului de Interne.

E trist ce se întâmplă la Dinamo, dar nu-mi dau seama, nu cunosc dedesubturile. Nu cunosc pentru că nu e sportul la care să mă pricep. Nepricepându-mă, stau afară, spectator, nu chibiț. Mă doare, oarecum. Am mâncat 20 de ani pâine de la miliție, de bine de rău. Brand-urile Steaua și Dinamo n-ar avea voie să dispară. Aceste brand-uri au adus sportului românesc mai multe medalii, olimpice sau fotbalistice decât toată țara împreună. Ar trebui să fie acolo și ar mai trebui să fie și îngrijite de ministerele lor. Sportul, în ziua de azi, e zero în România”, a mai spus Ion Țiriac, conform sursei citate.