Minaur Baia Mare – Alingsas IF, în semifinalele EHF European Cup

Robert Zanfir / 04.04.2022, 17:27
Minaur Baia Mare – Alingsas IF, în semifinalele EHF European Cup

Echipa masculină Minaur Baia Mare va da peste Alingsas IF, în semifinalele EHF European Cup. Minaur este a doua echipă românească împotriva căreia vor juca suedezii, după ce au trecut în optimi de Potaissa Turda.

Minaur Baia Mare nu a jucat în sfertul de finală al competiției. S-au calificat direct, după ce rușii de la HC Victor au fost eliminați din competiție. De partea cealaltă, Alingsas IF a trecut de Talent Plzenskeho (Cehia), după victoria în deplasare, 29-25. În tur, partida s-a terminat la egalitate, 29-29.

Alingsas IF, adversara lui Minaur Baia Mare în semifinalele EHF European Cup

Suedezii de la Alingsas IF nu sunt o necunoscută pentru handbalul masculin românesc. Aceștia au trecut în optimi de Potaissa Turda. A fost 31-30 în România și 40-31 în Suedia.

Alexandru Sabou spune că toată echipa va fi concentrată pentru îndeplinirea obiectivului principal. „Mai sunt patru meciuri în campionat, dar până la acele patru meciuri obiectivul principal este Europa Cup, acolo suntem concentrați acum.

Sperăm să aducem tot mai mult suporteri la sală, pentru că și acesta este un scop” a declarat tehnicianul pentru siteul oficial al clubului Minaur Baia Mare.

A doua semifinală din EHF European Cup se va juca între Drammen HK și Nærbø IL, ambele echipe din Norvegia.

Baia Mare va juca turul Manșa tur pe 23 aprilie, la Baia Mare, iar returul în Suedia, o săptămână mai târziu.

CS Minaur Baia Mare, calificată, pentru al doilea sezon consecutiv, în semifinalele EHF European League

Baia Mare este la înălțime și în handbalul feminin. Minaur Baia Mare s-a calificat duminică în semifinalele European League. Româncele au remizat cu formaţia norvegiană Sola HK, scor 29-29 (10-16), în manşa retur din sferturile competiţiei.

Minaur Baia Mare, care a eliminat în faza grupelor deținătoarea titlului, Nantes, va juca turneul Final Four pe 14-15 mai. Anul trecut, băimărencele au terminat pe locul 3.

Drama Iaroslavei Burlachenko

Pivotul Iaroslava Burlacenko trăiește o adevărată dramă de la izbucnirea războiului din Ucraina. „Mi se pare că în zilele astea am avut de dus cât nu am avut în toată viața. Trec printr-o perioadă foarte grea. Dar o să trec peste, este nevoie de timp.

Sunt niște chestii pe care nu aș fi vrut să le dezvălui. La începutul lui mai, soțul a aflat că i-a murit fratele. El a rămas singur acum, nu mai are tată, mamă.

A fost foarte afectat. Am fost și la el în țară, în Kyrgyzstan. Era greu și pentru el. Trecem printr-o perioadă grea în relație. Foarte probabil, o să ne despărțim.

Lumea nu înțelege, dar când intru în meci, îmi vine să plâng. În meciul cu Craiova, mai erau 2 secunde. Ele aveau 9 metri, iar mie deja îmi dăduseră lacrimile. Cam așa se întâmplă zilele acestea. Meciurile mă ajută să mă descarc”, a spus Yaroslava Burlachenko pentru Gsp.