Rusia și Belarus au fost eliminate și din handbal. Profită CSM București și Minaur Baia Mare

Giosanu Catinca 04.03.2022, 15:59
Rusia și Belarus au fost eliminate și din handbal. Profită CSM București și Minaur Baia Mare

Forul european de handbal (EHF) a remis, vineri, o declaraţie oficială potrivit căreia echipele din Rusia şi Belarus nu vor mai putea să îşi dispute meciurile din competiţiile internaţionale.

Rusia, exclusă din handbalul european

Forul european de handbal (EHF) a decis, la începutul acestei săptămâni, suspendarea echipelor naţionale şi de club din Rusia şi Belarus. Structura a fost ratificată vineri, astfel că jucătoarele de la CSM București au un real motiv de bucurie.

Datorită deciziei EHF, CSM Bucureşti va merge direct în sferturile Ligii Campionilor la feminin. La rândul lor, jucătorii legitimați la Minaur Baia Mare s-au calificat în semifinalele European Cup.

CSM Bucureşti, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

CSM Bucureşti ar fi trebuit să se lupte cu formaţia ŢSKA Moscova în faza play-off a Ligii Campionilor, în dublă manşă eliminatorie. Decizia de vineri le-a ajutat pe elevele lui Adrian Vasile să se califice direct în sferturile de finală ale competiţiei.

Scopul EHF a fost de a păstra sistemele de joc existente, fără adaptări majore. Pe cât posibil, ne-am propus și să implementăm proceduri corecte și consecvente, întrucât sancțiunile impuse și calendarul sezonului de handbal, în care câteva dintre competițiile noastre au ajuns deja într-un stadiu decisiv, ne-au lăsat puțin loc de manevră”, a declarat Markus Glaser, directorul EHF, potrivit eurohandball.com.

Veste bună pentru Minaur Baia Mare

Și cei de la Minaur Baia Mare au avut de căștigat de pe urma deciziei luate de către reprezentanții Forului european de handbal (EHF).

Echipa masculină de handbal Minaur Baia Mare trebuia să înfrunte formaţia rusă HC Victor Stavropol în sferturile de finală ale European Cup. În urma hotătâtii luate de către EHF, gruparea din Baia Mare s-a calificat direct în semifinalele competiţiei.

Jucătorii de handbal se vor duela cu câştigătoarea meciului dintre Alingsas HK (Suedia) şi Talent tym Plzenskenho kraje (Cehia).

Anunțul făcut de EHF

Măsura suspendării a fost luată în contextul confluctului izbucnit în Ucraina.

Aceste măsuri au trebuit să fie introduse cu efect imediat, deoarece războiul din Ucraina continuă, punând în pericol principiile EHF de cooperare la nivel european şi spiritul de corectitudine. Federaţia Europeană de Handbal regretă consecinţele asupra indivizilor, cluburilor şi echipelor naţionale şi speră ca o revenire la pace va permite noi consideraţii. În următoarele zile, va avea loc o restructurare a diferitelor competiţii de la nivel de club şi naţională în conformitate cu principiile sportive şi regulamentele existente.”, au transmis, luni, reprezentanții EHF, conform csmbucuresti.ro.