Minaur Baia Mare, eșec categoric în cupele europene, la handbal. Ferencvaros a fost prea puternică

Radu Bordei 27.08.2022, 20:39
Minaur Baia Mare, eșec categoric în cupele europene, la handbal. Ferencvaros a fost prea puternică

CS Minaur Baia Mare nu a avut nicio șansă, în prima manşă a turului întâi preliminar al competiţiei masculine de handbal EHF European League. FTC Budapesta s-a impus chiar pe terenul românilor, cu scorul 36 – 27 (15-14).

Minaur Baia Mare, înfrângere la 9 goluri diferență în EHF European League

Vicecampioana României a arătat bine, în prima repriză, când a ținut pasul cu formația maghiară. Mai mult, jucătorii ardelenilor au condus în mai multe rânduri, chiar și cu 2 goluri, spre fericirea fanilor aflați n Sala Polivalentă ”Lascăr Pană’. Din păcate acewst forcing nu a rezistat, iar la pauză oaspeții conduceau la un gol diferență.

În schimb, în repriza secundă pe teren a existat doar o echipă. Ferencvaros a dominat autoritar partida și s-a distanțat pe tabelă. Iar diferența de 9 goluri rperezintă un avantaj liniștitor pentru maghiari.

Peter Kovacsics și Bence Nagy i-au exasperat pe băimăreni. Cei dou au reușit 9, respectiv 7 goluri. De la Minaur, Anderson Da Silva Mollino a impresionat cât de cât, cu 6 reușite. Nemanja Ratkovic 4, Stefan Vujic 4, Călin Căbuţ 3, Stevan Vujovic 2, Milan Kotrc 2, Daniel Bera 2, Tudor Buguleţ 1, Tomas Cip 1, Viorel Fotache 1, Bogdan Mănescu 1, au completat tabloul marcatorilor.

Se anunță dezastru în handbalul românesc. Semnal de alarmă al lui Alexandru Dedu

Alexandru Dedu trimite un SOS lumii sportului. Fostul președinte al FRF crede că urmează o criză fără precedent pentru handbalul românesc. Dedu a dezvăluit la Playsport Live că măsurile luate de noua administrație vor aduce haosul în cel mult trei ani.

„Așa cum am explicat celor care au dorit să mă asculte, ceea ce am încercat și am implementat în Romania s-a întâmplat în țările care acum dau NORDUL în handbal. Un proces de 10-15 ani de construcție, după care venea și performanța.

Eu am fost un președinte care nu am cedat, nu am făcut compromisuri, care nu am plătit datorii. Toată lumea știe asta.

M-a dezamăgit enorm primul consiliu de administrație care a luat niște decizii și care mi-a lăsat un gust amar. La nivel de Ligă, au dispărut criteriile prin care străinii pot să intre în România. S-a scos regula U23, U21, s-a contrabalansat dându-se regula că în teren să fie trei jucători romani obligatoriu, în campionat și în competițiile organizate de Federație.

Este un lucru foarte grav ce s-a întâmplat, din punctul meu de vedere, cu repercusiuni în maxim doi ani. În primul și în primul… echipele naționale. Dacă ne uităm la ce se întâmplă în lume, cu foarte puține excepții sunt generate de campionate puternice. De campionate ale căror echipe se bat în fazele finale ale cupelor europene. Asta era primul pas, dacă nu eram chiar în acest monent”, a declarat Alexandru Dedu la Playsport Live.

Urmăriți Playsport.ro și pe