Ministerul Apărării se apără în fața fanilor Stelei. Comunicat oficial în privința dreptului de promovare în Liga 1

Octavian Vasilescu 10.08.2022, 21:07
Ministerul Apărării se apără în fața fanilor Stelei. Comunicat oficial în privința dreptului de promovare în Liga 1

Steaua nu a primit drept de promovare până la startul Ligii 2, iar fanii echipei cer explicații pentru această situație.

La o zi după protestul de la meciul Steaua – Metaloglobus, scor 1-1, Ministerul Apărării Naționale a emis un comunicat de presă. Se pare că oficialii încă încearcă să modifice Legea Sportului, astfel încât Steaua să primească drept de promovare.

Ministerul Apărării încearcă să modifice Legea Sportului pentru ca Steaua să promoveze

Pe pagina de Facebook Glasul Armatei a fost publicată reacția celor de la MApN:

„Clubul Sportiv al Armatei STEAUA a luat cunoştinţă de cele transmise de UEFA către Asociaţia Steliştilor 1947, respectiv faptul că nicio regulă UEFA nu interzice participarea cluburilor deţinute de Stat (cluburi de drept public) în competiţiile europene – regulă ce am reamintit-o Federaţia Română de Fotbal, alături de reglementarea din Regulamentul de organizare a activităţii fotbalistice: promovarea/retrogradarea se face cu respectarea articolului 70 din Statutul FRF – Dreptul unui club de a participa la campionatele naţionale depinde de meritul sportiv al acestuia.

De aceea, principalele demersuri făcute de CSA Steaua au vizat modificarea Legii Sportului nr. 69/2000” – a transmis Ministerul Apărării Nationale.

MApN informează că la nivelul ministerului “se întreprind toate demersurile necesare pentru ca echipa de fotbal a CSA STEAUA să revină pe prima scenă a fotbalului românesc”, iar în acest moment există demersuri privind “găsirea soluţiei optime pentru ca echipa de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei STEAUA să evolueze în Liga 1″, se arată în acest răspuns.

VIDEO Atmosferă tensionată la Steaua – Metaloglobus

Steaua și Metaloglobus s-au duelat în ultimul meci al primei etape din Liga 2, în Ghencea. Partida s-a terminat la egalitate, scor 1-1.

Ultrașii Stelei s-au așezat la Tribuna 0, unde au scandat împotriva conducerii și a managerului echipei, Bogdan Marinescu.

CITEȘTE ȘI Gabi Balint cere explicații pentru dezastrul de la CSA Steaua: „Aștept să iasă și să spună ce se întâmplă”

Urmăriți Playsport.ro și pe