Ministrul Apărării spune că FCSB ar putea juca în Ghencea. Ce ar trebui să facă echipa lui Gigi Becali pentru asta

Gabriel-Alexandru Ioniță / 26.05.2022, 14:50
Ministrul Apărării spune că FCSB ar putea juca în Ghencea. Ce ar trebui să facă echipa lui Gigi Becali pentru asta

Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale, a explicat că FCSB are totuși o șansă să evolueze pe noul stadion Steaua. Pentru acest lucru, este nevoie ca oficialii clubului deținut de Gigi Becali să facă o cerere în acest sens la MaPN. Iar ulterior, în baza acesteia, să se dea o Hotărâre de Guvern, prin care să i se permită vicecampioanei să închirieze noua arenă din Ghencea.

Dîncu a explicat că este nevoie de această procedură, întrucât stadionul se află în proprietatea Ministerului Apărării Naționale și este și considerată unitate militară. Iar, dacă ar fi făcut acest lucru mai din timp, cei de la FCSB ar fi avut șanse mari să joace deja pe noua arenă din Ghencea.

Ministrul Apărării Naționale a explicat ce demersuri trebuie făcute pentru ca FCSB să poată juca pe stadionul Steaua

Din această perspectivă, ministrul Apărării Naționale chiar i-a ironizat pe oficialii clubului roș-albastru pentru modul în care au ales să desfășoare această „campanie”. Vasile Dîncu a spus că ar fi fost mult mai util ca Gigi Becali și Mihai Stoica să facă demersurile legale necesare la timpul lor. În loc doar să vorbească despre acest subiect la diferite televiziuni.

FCSB-ul, ca să joace în Ghencea, ar fi trebuit nu facă presiuni prin mass-media sau să-l înjure pe ministrul Apărării Naționale, ci să încerce să facă o cerere la Minister, care ar fi însemnat o hotărâre de Guvern. Pentru că, astăzi, Steaua este o unitate militară, fiind proprietatea Ministerului Apărării. Trebuia făcută o hotărâre de Guvern. Dura mai mult dacă făceau din timp. Poate se aproba acest lucru în ședința de Guvern”, a spus ministrul Apărării Naționale potrivit euronews.ro.

Ce a spus despre eventuala promovare a Stelei în Liga 1

Totodată, Vasile Dîncu a vorbit și despre situația echipei de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei Steaua. Ministrul a admis că echipa antrenată de Daniel Oprița nu are în acest moment valoarea sportivă necesară pentru a putea evolua în Liga 1. În ceea ce privește dreptul de promovare, acesta va putea fi obținut dacă secția de fotbal de la CSA Steaua se va organiza pe modelul rivalilor de la Dinamo.

„Steaua, echipa MAPN, nu poate promova și sunt două motive importante. În primul rând, în momentul ăsta nu avem o echipă de promovat. Drept pentru care s-a clasat pe locul patru. În acest moment, să fim serioși, bugetul echipei și performanța echipei nu-i permite să fie o echipă de top în Liga 1. A părut să nu conteze faptul că la baraj a câștigat dreptul de a promova.

Conform legii, în România, echipele departamentale nu pot să joace în liga profesionistă. Este anormal acest lucru și nu mi se pare normal să nu aibă șansa de a promova, pentru că nu poți să participi la un campionat în care nu ai dreptul să câștigi. Am discutat cu echipa.

Evident că pentru anul viitor ne pregătim pentru o echipă care să se lupte pentru intrarea în Liga 1. Dreptul l-ar putea avea în două feluri. Schimbăm legea, ceea ce nu cred că este cazul. Cred că cea mai bună șansă pentru ei ar fi organizarea echipei Steaua după modelul Dinamo București. Cred că aceasta este calea cea mai bună. Vom face aceste modificări foarte repede. Echipa trebuie schimbată mult. Trebuie aduși oameni noi. Trebuie să devină o echipă profesionistă”, a mai spus Vasile Dîncu potrivit sursei citate.

L-a făcut șah mat pe Gigi Becali cu această declarație. Vasile Dîncu este un suporter vechi al lui Dinamo