Ministrul Eduard Novak, declarație neașteptată după succesul lui David Popovici: „Nu e meritul nostru”

Octavian Vasilescu 21.06.2022, 17:19
Ministrul Eduard Novak, declarație neașteptată după succesul lui David Popovici: „Nu e meritul nostru”

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a rămas uimit de performanța lui David Popovici. Puștiul în vârstă de 17 ani a cucerit o medalie de aur la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta.

Popovici a triumfat în finală probei de 200 metri liber cu un timp de 1:43.21, record pentru un junior care concurează alături de seniori.

Eduard Novak, reacție neașteptată după ce David Popovici a câștigat medalia de aur

Pot să spun că și pe mine m-a surprins, am trăit multe în cei 35 de ani de sport de performanță. Mă bucur foarte mult că David este un talent real și un băiat foarte serios, crește de la an la an. Nu ne putem baza doar pe talent, dar a demonstrat că se poate și în România. Dacă avem un proiect pe termen lung cu înotul putem să dezvoltăm niște campioni.

Cu siguranță acest rezultat nu mi se datorează mie sau Ministerului. Noi am reușit în 2 ani să dublăm bugetul Federației de Înot, dar este doar un petic pus pe răni. Avem nevoie de un grup de sporturi prioritare, face parte înotul din această categorie. Am văzut că și la gimnastică, din păcate, s-a prăbușit.

Soluția ar fi o strategie pe țară, pe zona rurală, cred că mulți copii din mediul rural ar fi mai tentați să facă sport. Să vedem unde putem construi aceste bazine, să facem niște centre, și fiecare să vadă care este linia către performanță. Dacă reușim să construim strategia aceasta, atunci înotul va crește”, a spus Eduard Novak, citat de Sport.ro.

Ce scrie presa din străinătate

Spaniolii de la AS au titrat că „Popovici deschide o nouă eră” și au subliniat naturalețea cu care performează tânărul bucureștean în timpul concursurilor.

Se aruncă în bazin cu puțin efort, fără să ridice apa sau să schimbe ritmul, cu o naturalețe uimitoare. Face parte dintr-un grup de atleți care te impresionează atunci când îi vezi ”pe viu”. De aceea, din primul moment Duna Arena din Budapesta a fost cu ochii pe acel băiat înalt, brunet, cu aspect încă tineresc de pe culoarul patru”, au notat spaniolii.

De asemenea, și ungurii, care au avut șansa de a-l pe vedea pe viu pe David Popovici, la Budapesta, s-au arătat mai mult decât impresionați de performanța acestuia. Cei de la M4 Sport au scos în evidență faptul că doar trei sportivi în istorie au reușit să obțină un timp mai mult decât românul în această probă. Aspect aproape incredibil, dacă ținem cont de vârsta sa foarte fragedă.

Românul David Popovici a câștigat proba de 200 de metri liber. A obținut timpul de 1:43, 21. Până acum, doar trei sportivi au reușit să obțină un timp mai bun în istoria probei. În spatele lui s-au clasat Hwang, din Coreea de Sud, și Dean, din Marea Britanie”, a notat sursa citată.

Urmăriți Playsport.ro și pe