Minunile pe care Patrick Mouratoglou le poate face. Specialiștii cred că Simona Halep este pe mâini bune

Radu Bordei 26.05.2022, 12:55
Minunile pe care Patrick Mouratoglou le poate face. Specialiștii cred că Simona Halep este pe mâini bune

Colaborarea cu Patrick Mouratoglou o poate ajuta pe Simona Halep să spere din nou la performanțe importante în tenis. Antrenorul francez este considerat unul dintre cei mai valoroși din lume și acesta poate aduce schimbările necesare în jocul sportivei noastre.

Schimbările aduse de Patrick Mouratoglou în jocul Simonei au început să se observe. Ce cred specialiștii

După colaborarea pe lungă durată cu Darren Cahill, sportiva noastră are parte de un nou antrenor de top. Fostul tehnician al Serenei Williams, Patrick Mouratoglou a început să lucreze din acest an cu sportiva noastră. Obiectivul celor doi este câștigarea a cel puțin un titlu de Grand Slam. Roland Garros este primul prilej pentru cei doi să arate ce au lucrat.

Se vede în jocul Simonei o schimbare, o agresivitate sportită. Anii au trecut, a câștigat titluri de Grand Slam, este normal să apară această evoluție. În plus, Patrick va aduce mult mai multă încredere, este un antrenor valoros, care a lucrat ani de zile cu Serena, a ajutat-o mult. Darren este și el unul din cei mai buni antrenori din toate timpurile, dar Simona este pe mâini bune, consideră expertul Eurosport, Mats Wilander

Simona Halep caută să arate că este capabilă să joace la un nivel mai bun decât în primul tur

După un început ezitant la turneul parizian, Simona Halep are nevoie de o evoluție solidă pentru a căpăta un moral bun în vederea eventualelor meciuri viitoare. Jucătoarea de 30 de ani a întâmpinat unele dificultăți în meciul din primul tur contra nemțoaicei Anastasja Schunk.

Fostul lider WTA a învins în cele din urmă, însă în 3 seturi, desfășurare pe care nu foarte multă lume o anticipa. Mai ales că setul secund a fost adjudecat de tânăra de doar 18 ani cu scorul de 6-1. În cele din urmă, Halep a reușit să se impună cu scorul de 6-4, 1-6, 6-1 și s-a calificat pentru duelul cu Qinwen Zheng din turul doi. Cele două s-au mai duelat o dată în acest sezon. La începutul anului, la Melbourne Summer Set 1, Simona Halep s-a impus cu scorul de 6-3, 6-2 în semifinalele turneului australian, pe care ulterior l-a și câștigat.

Cred că am jucat cu ea o dată. E super-tânără, joacă foarte bine, aşa cum o fac multe alte jucătoare. Nu mai ţin bine minte partida cu ea, o să mă uit la meci, cred că am jucat pe hard dacă nu mă înşel. Va fi diferit, sunt ani diferiţi, suprafeţe diferite, noi ca jucătoare suntem diferite. Fiecare meci de aici e o provocare, dar e normal, vorbim de un Grand Slam. Dar sunt aici pentru a răspunde acestor provocări. Vreau să mă concentrez pe jocul meu şi să dau tot ce pot”, a spus românca.

Urmăriți Playsport.ro și pe