Miracol după cutremurul din Turcia. Fotbalistul dispărut sub dărâmături ar fi fost găsit de salvatori

Catinca Giosanu 07.02.2023, 10:11
Miracol după cutremurul din Turcia. Fotbalistul dispărut sub dărâmături ar fi fost găsit de salvatori

Cutremurul devastatos din Turcia estimat la magnitudinea de 7,8 a provocat luni panică în rândul sportivilor. Un fotbalist a fost prins sub dărămături, iar fanii au stat cu sufletul la gură timp de mai multe ore. Tânărul a scăpat miraculos cu viață. Torje și Valentin Gheorghe au simțit și ei cutremurul.

Chirstian Atsu, găsit de salvatori

Fotbalistul Christian Atsu a fost prins sub dărâmături ca urmare a cutremurelor puternice care au lovit Turcia. Atacantul ghanez al celor de la Hatayspor a trecut prin clipe de coșmar, însă a fost recuperat la timp de echipajul de salvare.

Directorul sportiv al clubului Taner Savut, Taner Savut, a avut și el de suferit în urma cutremurului. Oficialul a fost „blocat sub dărâmăturile unei clădiri distruse”, conform presei turce. Din fericire, misiunea s-a încheiat cu bine atât pentru jucătorul lui Chelsea, cât şi pentru directorul sportiv.

În ce stare se află sportivul

Christian Atsu, fotbalist legitimat la gruparea Hatayspor, a fost dat dispărut pentru câteva ore. Volkan Demirel, legenda clubului Fenerbache, a postat un mesaj în care a cerut ajutor pentru recuperarea atacantului, iar autoritățile au pornit imediat în căutarea lui. Sportivul a fost găsit sub dărâmături la Kahramanmaras, acolo unde îşi are sediul actuala lui echipă.

Incidentele petrecute în regiunea Gaziantep au afectat și alți fotbaliști. În total trei jucători au fost prinși sub dărâmături, conform informațiilor apărute în presă străină.

În ceea ce îl privește pe Atsu, acesta ar fi suferit câteva răni. Fostul fotbalist de la Chelsea și Newcastle ar fi fost trasportat la un spital din Turcia pentru îngrijiri medicale.

Torje, despre cutremurul din Turcia

Aflat în Turcia, Gabi Torje a simțit din plin cele două cutremure care au lovit sud-estul țării și au dus la moartea a peste 2000 de oameni. Vedeta celor de la Genclerbirligi a oferit o recție după dezastrul din Turcia. El a afirmat că a trăit pe pielea lui seismele.

Eu sunt în Ankara. S-a simțit și la noi, mai ales cel de după-amiază. Tragedie mare, vă dați seama. Foarte multe decese, foarte mulți oameni dispăruți. E clar că nu se poate juca în momentele astea. Sunt sportivi dispăruți. Cel puțin o săptămână nu se va juca.

Prioritar este acum să fie salvați cât mai mulți oameni și să fie ajutați și cei care au pierderi materiale.  Sincer să fiu, de abia adormisem, că am avut meci ieri. Nu am simțit noaptea.

Mă bucur pentru Maxim că nu era acolo, e o tragedie mare, el stă foarte aproape de locul unde a fost epicentrul. Cu natura e greu să te pui.”, a spus Gabi Torje, pentru digisport.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe