Mircea Lucescu este bucuros de ce a văzut la meciul cu Bosnia. „Edi trebuie să rămână, nu este o competiție importantă”

Radu Bordei 27.09.2022, 00:49
Mircea Lucescu este bucuros de ce a văzut la meciul cu Bosnia. „Edi trebuie să rămână, nu este o competiție importantă”

Mircea Lucescu a luat loc în tribunele stadionului Giulești de unde a urmărit victoria contra Bosniei. Antrenorul celor de la Dinamo Kiev s-a bucurat, de data aceasta, de un spectacol frumos oferit de tricolorii lui Edi Iordănescu. Și le cere federalilor să nu mai facă schimbări pe bancă.

Mircea Lucescu, impresionat de România lui Iordănescu. „Aveau nevoie de un rezultat”

Reputatul tehnician a apreciat jocul oferit de naționala lui Edi Iordănescu. Mai ales după marcarea primului gol, când tricolorii au reușit să se descătușeze și să încerce mai mult mai ales pe faza ofensivă. Chiar dacă acest succes nu a oferit niciun avantaj României, Il Luce crede că selecționata este pe drumul cel bun.

Meci bun, o confirmare a evoluției din Finlanda. Aveau nevoie de un rezultat bun, s-a văzut în prima repriză când Bosnia domina. Lipsea încrederea, era crispare, dar după gol s-au dezlănțuit. A urmat un joc frumos, faze de poartă, goluri.

Nu este o competiție importantă, este mai bună doar ca să dăm șanse tinerilor, să joace la un nivel bun, să construim o echipă. Aceste partide sunt doar o pregătire pentru adevăratele preliminarii, acolo este miza.  Edi trebuie să rămână, doar nu aducem pe altcineva acum să o ia de la capăt. Naționala are nevoie de rezultate, iar el să își continue munca, a declarat Mircea Lucescu.

Edi Iordănescu vorbește despre speranță, după o nouă campanie de coșmar

Selecționerul este mult mai optimist după ce a văzut la meciul cu Bosnia.

„Cu putina șansă puteam să aducem șase puncte, nu doar patru. Totul a fost compromis în iunie. În Bosnia meritam cel puțin un punct, la fel cum am scăpat printre degete două puncte în Finlanda. Bosnia a venit azi cu o echipa modificată, dar cu jucători de calitate. Aș vrea să vorbesc despre echipă, despre băieți, nu despre adversar.

Salut atitudinea lor, caracterul lor, mă bucur că au potențial. Am recâștigat niște jucători, Nicu Stanciu, Băluță, Cordea, Man, Nedelcearu. Sunt și jucători care ne lipsesc, Ianis Hagi, Mihăilă, Vlad Chiricheș.

Una peste alta, cred că spiritul și atitudinea din această seară reprezintă viitorul, și nu trecutul. În primul rând trebuie continuitate, omogenitate la echipa națională,

Din punctul meu de vedere nu este o seară foarte dificilă, este o tristețe pentru ce s-a întâmplat în iunie. Am pierdut încredere, dar sper că am început să câștigăm o echipă. Am văzut o echipa care și aici, și în Finlanda și-a pus amprenta asupra jocului.

Cred că ar trebui să rămânem cu speranță, s-a aprins speranță și eu cred că aceasta echipă își va găsi viitorul”, a declarat Edi Iordănescu

Urmăriți Playsport.ro și pe