Mircea Lucescu face bani fără să miște vreun deget. Și-a dublat veniturile într-un an. Cu ce afacere a dat lovitura în 2021

Giosanu Catinca / 28.10.2021, 17:41
Mircea Lucescu face bani fără să miște vreun deget. Și-a dublat veniturile într-un an. Cu ce afacere a dat lovitura în 2021

Mircea Lucescu face bani din aproape orice. Și asta, fără să miște un deget! Tehnicianul care a scris istorie la Șahtior Donetsk în perioada 2004-2016 și-a dublat veniturile într-un an. Afacerea neașteptată cu care antrenorul în vârstă de 76 de ani a dat marea lovitură.

Cum face Mircea Lucescu bani

O companie din municipiul Brașov, la care are acţiuni şi antrenorul de fotbal Mircea Lucescu, a raportat pentru primele nouă luni din 2021 venituri de peste 32 de milioane de lei, în creştere cu 82% faţă de aceeaşi perioadă din 2020, potrivit unui raport publicat joi la bursa de la Bucureşti.

În altă ordine de idei, societatea a trecut de la pierderi de 567.000 de lei la un rezultat net de 1,4 milioane de lei.

La data aprobării prezentelor situaţii financiare suntem încă în stare de alertă, efectele pandemiei sunt departe de a fi controlate iar evoluţia viitoare este greu de estimat. Menţionăm că Romradiatoare nu a oprit fabricaţia, doar ne-am adaptat, astel încât să putem onora la timp comenzile, fără a produce pe stoc şi a bloca o parte din resursele financiare.”, se arată în raportul trimestrial al companiei de 11 mil. lei capitalizare.

Romradiatoare Braşov și-a dublat veniturile în 2021

Potrivit datelor publicate de Bursa de Valori București (BVB), de la începutul anului 2021 și până acum, acţiunile RRD au minus 8,6% pe tranzacţii de 7.200 lei. în schimb, indicele principal BET are plus 30%.

Compania Romradiatoare Braşov este deținută în proporţie de 76% de SIF Transilvania. Antrenorul celor de la Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, are doar 16,5%.

Lucescu, printre cei mai bogați români din lumea fotbalului!

Mircea Lucescu are o avere impresionantă obținută din fotbal. Tehnicianul e cel mai bogat român cu o avere strânsă exclusiv din sportul care l-a consacrat. „Il Luce” încasează un salariu de 3,5 milioane de euro pe an, în afară de bonusuri pentru calificări și trofee. Averea sa este estimată între 35-37 milioane de euro, conform ediției din acest an a TOP 300 Cei mai bogați români. El este urmat de Dan Petrescu, care are o avere cuprinsă între 26 și 28 milioane de euro.

În ceea ce privește investitorii din fotbalul românesc, topul e dominat de patronul Viitorului Constanța, Gheorghe Hagi. Averea sa este estimată la 26 – 28 milioane de euro.

TOP 300 cei mai bogați români din revista Capital este condus de frații Dedeman, cu o avere de peste 2 miliarde de euro. Conform Capital, între marii milionarii în euro ai României și-au făcut loc nume importante din sportul românesc.