Mircea Lucescu, la un pas să plece de la Dinamo Kiev. Clubul îi caută deja înlocuitor

Bogdan Solomon 03.04.2023, 20:32
Mircea Lucescu, la un pas să plece de la Dinamo Kiev. Clubul îi caută deja înlocuitor

Aventura lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev este pe cale să se încheie. Presa ucraineană anunță că patronul Igor Surkis a demarat căutările pentru înlocuitor și chiar avansează prima variantă.

Mircea Lucescu, pe picior de plecare de la Dinamo Kiev. Jurnaliștii ucraineni i-au și găsit înlocuitor

Cel mai titrat antrenor român a rămas în Ucraina chiar și după izbucnirea războiului, dar jocul și rezultatele din toată această perioadă nu s-au mai ridicat la nivelul așteptărilor. Campioana en-titre a fost eliminată din cupele europene, iar pe plan intern ocupă doar poziția a patra, cu 36 de puncte acumulate în 19 partide.

Prin urmare, în presa din țara vecină se amplifică zvonurile privind plecarea sa la finalul sezonului. Mihailo Spivakovski a dezvăluit, în cadrul emisiunii sale, TaToTake, faptul că patronul lui Dinamo Kiev a întocmit deja lista cu înlocuitori, iar în pole-position se află Serhi Rebrov, căruia îi expiră contractul cu saudiții de la Al-Ain pe 30 iunie 2023.

Acesta menționează, totodată, că despărțirea se va produce de comun acord, cu atât mai mult cu cât în contractul lui „Il Luce” – scadent în vara lui 2024 – nu este stipulată nicio clauză de despăgubire.

Mircea Lucescu a vorbit despre retragere: „Vine un moment în care trebuie să spun gata”

De altfel, tehnicianul care va împlini 78 de ani pe 29 iulie a vorbit recent despre situația din Ucraina și a lăsat de înțeles că se apropie cu pași repezi momentul în care va trebui să pună punct impresionantei sale cariere.

„Sirenele sună în continuare. Și azi au sunat de 2 ori în timpul antrenamentului și după. Sigur, în vestul țării nu, absolut deloc, aici în Kiev e mai aproape de granița cu Rusia și mai există temeri, cum se mișcă ceva, imediat sirena anunță. Poate vă întrebați de ce mai stau aici? N-am fost niciodată laș și nu sunt nici acum, chiar dacă lucrurile sunt extrem de dificile.

Puteam să plec la Fenerbache în vară cu situația asta. Dinamo Kiev m-a invitat atunci, acum 2 ani când am hotărât să mă las, m-au convins, am venit, am avut succes, 3 titluri într-un an după care a venit nebunia asta, nenorocirea asta de război și atunci lucrurile s-au schimbat total. Am rămas, fără fotbal nu pot să stau.

Nu știu, însă, cât o să mai stau că vine un moment în care trebuie să spun gata. Sigur, mă gândesc și la momentul ăsta, până acum nu am luat în calcul, pentru că văd că e foarte greu, nu vezi luminița de la capătul tunelului, nu știi ce se întâmplă și atunci e greu.

Un antrenor care a fost obișnuit cu succese și toate astea suferă de 2 ori mai mult decât unul care e obișnuit cu altceva. E foarte greu când toată viața ai luptat să câștigi și pe urmă să accepți o situație anormală, pentru că e una anormală în care nu se mai poate vorbi de un antrenor, în primul rând te gândești doar la ce se întâmplă, la cei ce suferă, mă gândesc la jucătorii mei, e greu să-i aduci la un nivel de participare mentală pentru că au alte preocupări legate de familie, prieteni, nu e simplu”, a declarat Mircea Lucescu la Sport Total FM.

Urmăriți Playsport.ro și pe