Mircea Lucescu sare la gâtul arbitrilor după eșecul cu Bayern Munchen. „Granzii sunt mereu protejați”

Bordei Radu / 24.11.2021, 09:03
Mircea Lucescu sare la gâtul arbitrilor după eșecul cu Bayern Munchen. „Granzii sunt mereu protejați”

Dinamo Kiev a avut parte de un nou eșec, în Liga Campionilor, iar Mircea Lucescu sare la gâtul arbitrilor, în stilul caracteristic. Reputatul antrenor nu avea mari speranțe de la meciul contra uneia din cele mai în formă echipe ale continentului. Bayern Munchen s-a impus, totuși, la limită.

Antrenorul campioanei Ucrainei a fost foarte nervos, la final. Lucescu crede că echipa sa putea obține măcar un rezultat de egalitate. Gazdele au pus probleme bavarezilor, dar nu au reușit să găsească golul egalării. Il Luce consideră că și arbitrii au avut rolul lor în stabilirea scorului final.

Mircea Lucescu sare la gâtul arbitrilor, după meciul cu Bayern Munchen. „Am avut penalty clar”

Echipa lui Mircea Lucescu chiar a jucat bine contra celor de la Bayern. Deși diferența de valoare este net în favoarea germanilor, jucătorii campioanei Ucrainei au reușit să se ridice la nivelul adversarei. Dar, până la urmă, bavarezii au reușit să se impună. Oaspeții au beneficiat și de reușita fantastică a lui Lewandoski. Această execuție a fost una din fazele care au făcut diferența într-un meci disputat pe un teren greu, înghețat. Mircea Lucescu consideră că oaspeții au mai avut un avantaj decisiv.

La Munchen am jucat bine, apoi acel penalty ușor acordat ne-a destabilizat și am pierdut. Azi am evoluat mult mai bine decât la Munchen, și trebuia să avem un penalty la Buyalsky. Dacă se acorda și marcam, jocul ar fi fost altfel. Dar așa se întâmplă cu arbitrajul, granzii sunt mereu protejați. Încă o dată s-a demonstrat acest lucru. Așa că Bayern a câștigat un meci pe care noi nu meritam să pierdem, a declarat antrenorul

„Am crescut ca joc, ăsta este marele câștig”. De ce este mulțumit Mircea Lucescu

Deși Dinamo Kiev va părăsi competițiile europene, această campanie este considerată un succes de către Mircea Lucescu. Meciuri cu adversari de calibru ca Barcelona sau Bayern, îi vor ajuta pe fotbaliștii tineri să crească și se va vedea și în campionat. Cel puțin așa așteaptă antrenorul român.

Echipa a crescut, suntem mult mai încrezători. Ăsta este marele câștig. Am jucat de la egal la egal cu Bayern și Barcelona. Chiar au fost niște detalii care au decis meciurile, deși meritam mai mult din aceste meciuri. Le-am cerut determinare, să iasă cu capul sus. Și acum, puteam să marcăm mai repede, să obținem mai mult. Dar, repet, este un progres, iar jucătorii au văzut că au talent și valoare, anunță Lucescu