Mircea Lucescu, șocat de vestea de ultimă oră pe care a primit-o la Dinamo Kiev! Ce decizie a luat omul care i-a fost alături în ultimii 15 ani

Olteanu Ștefan / 16.07.2021, 15:31
Mircea Lucescu, șocat de vestea de ultimă oră pe care a primit-o la Dinamo Kiev! Ce decizie a luat omul care i-a fost alături în ultimii 15 ani

Diego Longo, „mâna dreaptă” a lui Mircea Lucescu, era liber de contract după ce ultima oară a ocupat funcția de antrenor secund al echipei Dinamo Kiev. Diego Longo nu va mai lucra ca secund pentru Răzvan sau Mircea Lucescu, așa cum s-a întâmplat în ultimii 15 ani. Italianul în vârstă de 45 de ani va fi antrenor principal la echipa de prima ligă albaneză, FK Kukesi. Longo a fost secund sau preparator fizic la toate echipele pe care le-a pregătit Răzvan Lucescu, iar anul trecut a colaborat la Dinamo Kiev cu Mircea.

Diego Longo are 45 de ani şi deţine licenţa PRO, pe care a obținut-o în România în 2018. El este cunoscut publicului din țara noastră pentru colaborarea pe care a avut-o cu Răzvan Lucescu în ultimele două decenii. Cei doi au lucrat prima oară la Rapid, în acel sezon fantastic din Cupa UEFA (2005-2006) şi au continuat să facă echipă peste tot pe unde a antrenat fiul lui Mircea Lucescu. La Brașov, Paok, echipa naţională a României, dar şi la Al Hilal. În vara lui 2020, Longo i se alătura lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev.

La Rapid a fost recomandat de preparatorul lui Dinamo

„Cum am ajuns în România? Marco Onetto, preparatorul de la Dinamo, m-a recomandat atunci cînd Răzvan a spus că are nevoie de un asistent la Rapid”, explica într-un interviu pentru GSP în urmă cu mai mulți ani Longo: ”A urmat aventura de neuitat în Cupa UEFA şi celelalte momente bune la Rapid. Apoi promovarea şi povestea frumoasă de la Braşov”. Astfel, după ce a fost preparator fizic și secund mai mulți ani, Longo a hotârăt să-și urmeze propriul drum.

Rezultate extraordinare reușite de ”Il Luce” în primul an cu Dinamo Kiev

Antrenorul roman, Mircea Lucescu, a reușit eventul în Ucraina la finalul primului său sezon la Dinamo Kiev, unde l-a avut secund pe Diego Longo. Cu Mircea Lucescu pe banca tehnică, Dinamo a jucat 43 de meciuri în toate competiţiile (prima ligă ucraineană, Liga Campionilor, Europa League, Cupa Ucrainei, Supercupa Ucrainei), și a realizat 28 de victorii, 8 remize, 7 înfrângeri.
Echipa a revenit în Liga Campionilor după o perioadă lungă şi s-a calificat până în optimile de finală din Europa League. Totodată, Mircea Lucescu a cucerit în sezonul trecut Campionatul Ucrainei.

Mircea Lucescu si Diego Longo
Mircea Lucescu si Diego Longo

”Benvenuto in Albania, Diego Longo”

”Bine ai venit în Albania, Diego Longo”, scrie pe site-ul oficial al echipei care a câștigat campionatul în Albania în 2018. Italianul va fi prezentat astăzi la noua sa echipă într-o conferință de presă. Aceasta este prima experiență ca principal pentru antrenorul care are în palmares mai multe trofee importante ca secund al lui Răzvan și Mircea Lucescu.

Diego Longo era liber de contract din ianuarie

Italianul a ales să demisioneze în luna ianuarie de la Dinamo Kiev. Motivele personale l-au forțat să ia această decizie. Mai exact, Diego Longo a spus atunci că distanța față de familie a fost cel mai important factor care a dus la despărțirea de campioana Ucrainei:

Din nefericire, m-am despărțit de Dinamo. Mai aveam contract pentru două sezoane și jumătate. Dar soția și copiii mei s-au aflat în Italia în tot acest timp, iar eu stăteam non-stop la baza de pregătire.
Am vorbit cu Mircea Lucescu. I-am spus că nu mai pot continua fără să-mi văd familia. Mister a înțeles situația. S-a supărat, dar a înțeles. A fost greu pentru mine să lucrez fără să-mi văd familia. Am fost puternic și am încercat în aceste luni să avem rezultate bune”, spunea Longo, potrivit sport.ua.

Distanța dintre Albania și Italia e de aproximativ 4 ori mai mică față de cea dintre Italia și Ucraina.

Mircea Lucescu e mai bogat cu un milion de dolari. Prima pe care tocmai a luat-o de la Dinamo Kiev.