Răzvan Lucescu intervine în răfuiala dintre Mircea Lucescu și Anghel Iordănescu: „Ai ranchiuni în tine, altfel nu înțeleg!”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 24.06.2021, 21:40
Răzvan Lucescu intervine în răfuiala dintre Mircea Lucescu și Anghel Iordănescu: „Ai ranchiuni în tine, altfel nu înțeleg!”

Răzvan Lucescu intervine în răfuiala dintre Mircea Lucescu și Anghel Iordănescu. Cei doi mari antrenori români s-au contrat destul de dur în ultimele zile. Totul a plecat de la parcursul foarte bun al Ungariei la EURO 2020. Naționala țării vecine a făcut meciuri excelente în cea mai dificilă grupă de la turneul final, în care s-a duelat cu Portugalia, Germania și Franța.

Ungaria nu a reușit să treacă de grupă, însă a făcut două egaluri, cu Franța și Germania, și a pus destul de multe probleme Portugaliei. În acest context, Mircea Lucescu a declarat că și-ar dori ca selecționerul Ungariei, italianul Marco Rossi, să antreneze într-o zi și naționala României. Aceste declarații au reaprins o discuție extrem de delicată în fotbalul românesc, aceea legată de posibilitatea ca selecționerul primei reprezentative să fie un antrenor străin. Asta în condițiile în care mandatul lui Cristoph Daum va rămâne unul de tristă amintire pentru iubitorii fotbalului din România.

Răzvan Lucescu intervine în răfuiala dintre Mircea Lucescu și Anghel Iordănescu: „Ai ranchiuni în tine, altfel nu înțeleg!”

Anghel Iordănescu nu a fost de acord cu această propunere. Și a avut o ieșire destul de dură la adresa lui Lucescu. El a catalogat spusele antrenorului lui Dinamo Kiev ca fiind niște prostii. Fiul lui Mircea Lucescu, Răzvan, a intervenit în acest conflict. Noul antrenor al lui PAOK Salonic, pentru a doua oară, a spus că Iordănescu își permite cam mult să vorbească despre alți oameni de fotbal din România.

Mi se pare, cu tot respectul pentru Anghel Iordănescu, că își permite cam mult să vorbească și să atace pe alții. Dacă Mircea Lucescu are o opinie, are o opinie. Dacă ai altă opinie, spune-o, fără să ataci.

Când ataci, înseamnă că ai o ranchiună în tine, altfel nu înțeleg. Dacă vii și-mi spui că Mirel Rădoi a spus ceva, eu nu voi spune că el a greșit dacă am o opinie diferită. Am impresia că în România, cu cât stai mai mult, simți nevoia să ataci, să arunci cu venin, să te simți în centrul atenției criticându-i pe ceilalți.

Cred că de aia suntem și unde suntem. În final, fotbalul românesc e imaginea societății. Poate că Anghel Iordănescu are dreptate, dar trebuie să respecți opinia altcuiva”, a spus Răzvan Lucescu la Digi Sport.

Declarația de la care a izbucnit scandalul

Mircea Lucescu l-a antrenat pe Marco Rossi la Brescia și a recunoscut că are o relație specială cu el. În baza acestui fapt și-a permis să îl propună pe italian pe banca tehnică a naționalei României, fapt ce l-a deranjat pe Anghel Iordănescu.

Marco Rossi este un fost jucător de-al meu, nu mă surprinde ce realizări are. E un băiat foarte inteligent. Am o relație specială cu el, am rămas în contact cu el. E un tip preocupat să facă performanță. L-aș vrea antrenor la naționala României, e un băiat serios, ar merita. E important să știi să te adaptezi culturii respective, jucătorilor de la națională. Are o seriozitate în pregătirea meciurilor”, a declarat antrenorul lui Dinamo Kiev.