Mircea Sandu nu scapă de probleme. Fostul șef al Federației Romane de Fotbal ajunge, din nou, în instanță

Ștefănescu Dragoș 12.05.2022, 22:59
Mircea Sandu nu scapă de probleme. Fostul șef al Federației Romane de Fotbal ajunge, din nou, în instanță

Mircea Sandu nu a scăpat de problemele cu justiția. Fostul președinte al FRF a fost trimis în judecată de DIICOT. Sandu este acuzat că s-a folosit de practici ilegale pentru construcţia unui centru de fotbal în Buftea.

Mircea Sandu, chemat din nou în instanță. Fostul președinte al FRF este acuzat de fapte grave

Mircea Sandu nu a scăpat de problemele cu legea. De această dată, fostul preşedinte al FRF a fost trimis în judecată de DIICOT. Inițial, Mircea Sandu a făcut contestație însă CAB a respins-o, astfel că judecarea în dosarul cu nr 29988/3/2021/a1 poate începe.

Sandu este acuzat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani. Aceste fapte grave ar fi fost comise cu ocazia construirii unui centru de fotbal în Buftea. Alături de Mircea Sandu au mai fost trimise în judecată alte două persoane, Bogdan Petculescu şi Ziv-Asher Tetelman. Acesta din urmă este chiar ginerele lui Sandu, fiind căsătorit cu Raluca Sandu.

DIICOT a emis un comunicat în care se arată că cei trei inculpaţi au format un grup infracţional organizat în perioada 2009 – 2010. Scopul final era sustragerea sumei de 3.895.590 de lei din patrimoniul unei instituţii cu profil sportiv. Această sumă provenea din încheierea unui contract de construcţie al unui centru de fotbal în localitatea Buftea. Mai mult, procurorii susțin că cei trei au creat un întreg circuit fictiv. Inculpații au încheiat succesiv mai multe contracte de antrepriză şi subantrepriză între mai multe companii deținute chiar de ei. Astfel, au fost transferați banii proveniți din contractele încheiate cu instituţia cu profil sportiv. Ulterior, o parte din acești bani a revenit inculpaților sub formă de „restituire împrumut asociat”, sau „dividende”.

Dosarul întocmit de DIICOT a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti.

Mircea Sandu și soția, achitați în dosarul de luare de mită

Mircea Sandu se află în Franța, acolo unde a ales să locuiască cel puțin în perioada rece a anului, clima de la Nisa fiindu-i recomandată de către medici în urma problemelor de sănătatea pe care le-a avut în ultimii ani. Fostul președinte al FRF a avut parte și de o veste bună anul trecut, atunci când a fost achitat într-un dosar în care era acuzat, alături de soția sa – de data asta de către procurorii Direcției Naționale Anti Corupție-, de luare de mită și complicitate de luare de mită.

În 24 de ani, nu au existat persoane care să arate că am cerut bani”, a spus Mircea Sandu, în fața judecătorului, la ultimul termen care a avut loc la Curtea de Apel București.

Urmăriți Playsport.ro și pe