Mirel Rădoi, furios după România – Islanda 0-0: „Puteam să dăm și 40 de șuturi! Jocul nu m-a mulțumit!”. Ce le reproșează fotbaliștilor

Olteanu Ștefan 12.11.2021, 00:07
Mirel Rădoi, furios după România – Islanda 0-0: „Puteam să dăm și 40 de șuturi! Jocul nu m-a mulțumit!”. Ce le reproșează fotbaliștilor

Șansele de a ajunge la baraj pentru naționala pregătită de Mirel Rădoi sunt tot mai mici după egalul cu Islanda, scor 0-0 în Ghencea. „Tricolorii” au dominat pe tot parcursul meciului, însă fără să poată înscrie. Din păcate, istoria se repetă și România va depinde de jocul rezultatelor în ultima rundă din faza grupelor.

Mirel Rădoi, prima reacție după egalul cu Islanda

Egalul cu Islanda din această seară, scor 0-0, îi face viața grea lui Mirel Rădoi, la probabil ultimul său meci pe banca echipei naționale. Din păcate, duminică seară, la duelul cu Liechtenstein, România nu va mai porni cu prima șansă de a prinde locul de baraj.
„Tricolorii” vor avea nevoie ca Islanda să o încurce pe Macedonia de Nord, iar situația este destul de complicată în acest moment, nord-macedonenii având și un golaveraj net superior României.

Partida cu Islanda din Ghencea a început promițător, „tricolorii” având o posesie mult mai bună în prima repriză și patru șuturi pe poartă, spre deosebire de islandezi, care nu au reușit să cadreze niciun șut pe poarta lui Niță. Alibec a ratat câteva oportunități bune pentru România, însă scorul de pe tabelă a rămas neschimbat după primele 45 de minute.

Cursul jocului a fost același și în partea secundă, iar la final „tricolorii” au avut nu mai puțin de 23 de șuturi spre poartă, dintre care 7 cadrate și o posesie de 62%.
În schimb, islandezii au rămas fără șut pe poartă până la fluierul final.

Cea mai mare ocazie a României i-a aparținut lui Ianis Hagi, care în minutul 85 a zguduit bara stângă cu un șut de la 20 de metri. Mingea a ricoșat la interior, însă a trecut razant pe lângă linia porții și în cele din urmă a ieșit în corner.

A fost o seară tristă pentru România, care se alege cu un singur punct din duelul cu Islanda, încheiat 0-0 în Ghencea.

Mirel Rădoi: „Puteam să dăm și 40 de șuturi spre poartă. Jocul nu m-a mulțumit!”

Jocul l-a dezamăgit pe selecționer în această seară și a avut un discurs dur la adresa jucătorilor:

Din păcate, ca de obicei, noi nu putem să luăm ceva atunci când e la îndemâna noastră. Noi trebuie să ne chinuim. Sunt foarte dezamăgit. Și eu, și jucătorii. Chiar am vorbit că nu vreau să revăd imaginea asta, pentru că am văzut-o după partida din Armenia. Îmi pare rău pentru echipa națională, pentru suporteri, pentru toți care aveau așteptări și i-am dezamăgit.

Nu mi-a plăcut în totalitate felul în care am evoluat. Puteam să avem și 40 de șuturi. Norocul și ghinionul îl facem și singuri. Dar nu m-a mulțumit jocul nostru. A fost previzibil, am avut o posesie lentă. De foarte multe ori nu am găsit posibilitatea de a verticaliza, deși apărarea lor era deschisă. Trebuia să accelerăm mai repede, posesia trebuia să fie mai rapidă. Nu am reușit să facem nici acele combinațîi între linii și am încercat să ducem mingea la margine și să dăm centrari. Ceea ce era mai mult în avantajul lor.

Alibec trebuia să fie omul care să finalizeze, noi trebuia să îi aducem mingi în față porții. Nu trebuia să vină el la 50 de metri. De foarte multe ori l-am lăsat izolat.
Se pare că da, nu am știut să gestionăm un asemenea meci. Îi înțeleg pe jucători, dar e foarte greu să îi alint în acest moment. Sunt lucruri pe care le trăiești, le simți și probabil pe care le regreți toată viață.

Rădoi își asumă o parte din vină: „Probabil trebuia să fac asta!

În continuare, selecționerul și-a reproșat faptul că nu a pus mai multă presiune pe jucători în ultima săptămână:

Le-am spus că așa am fost și noi înainte de meciul cu Danemarca. A fost o săptămâna foarte bună, ne-am antrenat foarte bine, jocul a fost foarte bun și din păcate rezultatul nu a venit.
E foarte greu într-o țară unde foarte multe lucruri negative sunt scoase în față, e greu să îi educăm pe acești copii. Stau și mă gândesc și dau puțin timpul înapoi. Ce am făcut săptămâna asta, poate ce puteam să fac în plus. Am zis să nu pun presiune pe ei, să las atmosfera puțin mai relaxată. Probabil că nu am gestionat foarte bine. Acum îmi dau seama că poate ar fi trebuit să pun și acea presiune în plus, pe care eu mă gândesc că nu am făcut-o.

Și acum îmi doresc să mergem la baraj. Și eu, și ei. Vrem asta, să terminăm pe locul 2. Din păcate îmi e foarte greu să cred că Macedonia va pierde împotriva Islandei. În seara asta am văzut 6 jucători foarte tineri la ei, după au mai intrat 2. Chiar nu am vrut să le spun diferența de vârstă jucătorilor noștri, că să nu îi trateze de sus. Dar apoi la pauză le-am transmis.
Dezamăgirea este foarte mare și probabil că ne va chinui toată viața”, a spus selecționerul Mirel Rădoi, la microfonul PRO TV.

„Mirel Rădoi să plece acum, dacă e bărbat!”. Selecționerul, somat să părăsească echipa națională după România-Islanda 0-0.

Urmăriți Playsport.ro și pe