Mirel Rădoi și-a ales „stranierii” pentru „tripla de foc” din primăvară! Cine sunt cei 22 de convocați

Gabriel Peneș / 05.03.2021, 19:15
Mirel Rădoi și-a ales „stranierii” pentru „tripla de foc” din primăvară! Cine sunt cei 22 de convocați

Mirel Rădoi și-a ales „stranierii” pentru „tripla de foc” din primăvară! Lor li se vor adăuga jucători ce evoluează în Liga 1. România va avea o „triplă de foc” în acestă lună. Naționala va disputa primele trei partide din preliminariile Cupei Mondiale 2022, ce va avea loc în Qatar.

Mirel Rădoi și-a ales „stranierii” pentru „tripla de foc” din primăvară!

Mirel Rădoi și-a ales „stranierii” pentru „tripla de foc” din primăvară! Anunțul a fost făcut de FRF pe site-ul oficial. E vorba de 22 de jucători ce evoluează la echipe din străinătate. Lor li se vor adăuga, ulterior, fotbaliști ce joacă în Liga 1. Nu toți vor face parte, însă, din lotul final pentru cele 3 partide din preliminariile Cupei Mondiale. În această lună, România va avea un program infernal, cu meciuri din 3 în 3 zile.

  • 25 martie: România – Macedonia de Nord, ora 21:45
    28 martie: România – Germania, ora 21:45
    31 martie: Armenia – România, ora 19:00

România se mai află în grupă cu Islanda și Liechtenstein. La CM 2022 se califică direct primul loc din grupă, locurile secunde urmând să dispute baraje.

Mirel Rădoi și-a ales „stranierii” pentru „tripla de foc” din primăvară! Cine sunt cei 22 de convocați
Mirel Rădoi și-a ales „stranierii” pentru „tripla de foc” din primăvară! Valentin Mihăilă, atacantul parmei, a fost convocat în premieră

Cine sunt cei 22 de jucători convocați

Pentru cele 3 partide, selecționerul Mirel Rădoi a trimis 22 de convocări preliminare pentru fotbaliști de la cluburi din afara României. Iată care sunt „stranierii” chemați la „oastea tricoloră”.

PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 2 selecții /0 goluri), Ionuț Radu (Inter Milan/Italia, 0 selecții /0 goluri);

FUNDAȘI: Vasile Mogoș (Chievo Verona/Italia, 3/0), Bogdan Țîru (Jagiellonia/Polonia, 2/0), Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 13/2), Dragoș Grigore (Ludogoreț/Bulgaria, 38/1), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 23/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 59/0), Cristi Ganea (Aris Salonic/Grecia, 7/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 5/0);

MIJLOCAȘI: Sergiu Hanca (KS Cracovia/Polonia, 5/0), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 25/2), Alexandru Crețu (NK Maribor/Slovenia, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 14/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 44/6), Alexandru Băluță (Akademia Puskas/Ungaria, 7/1), Erik Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 6/1), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 0/0), Dennis Man (Parma/Italia, 6/1);

ATACANȚI: Claudiu Keșeru (Ludogoreț/Bulgaria, 40/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 20/8).

După cum se observă, Constantin Budescu și Denis Alibec nu se regăsesc pe listă. Alibec încă e în recuperare după accidentarea suferită la Kayserispor. Budescu, deocamdată, e, deocamdată, abia transferat în Arabia Saudită, la modesta Damac. Și Alexandru Mitriță, de la Al Ahli, a fost „sărit din schemă”. În schimb, nu lipsesc cei doi români de la Parma, Valentin Mihăilă și Dennis Man. Cel mai experimentat „tricolor” este Vlad Chiricheș, care a adunat 59 de selecții pentru naționala României. Convocați în premieră sunt portarul Ionuț Radu și atacantul Vali Mihăilă. Nu toți se vor regăsi pe lista finală a lui Mirel Rădoi. În plus, lor li se vor adăuga și jucătorii din Liga 1 ce vor fi chemați de Rădoi.