Misiune infernală pentru Edi Iordănescu la națională: „Îmi pare rău să spun asta!” Verdictul lui Viorel Moldovan | EXCLUSIV Playsport Live

Robert Zanfir 25.01.2022, 18:21
Misiune infernală pentru Edi Iordănescu la națională: „Îmi pare rău să spun asta!” Verdictul lui Viorel Moldovan | EXCLUSIV Playsport Live

Viorel Moldovan a vorbit în cadrul emisiunii Playsport Live despre numirea lui Edi Iordănescu la națională. Fostul mare atacant al naționalei crede că misiunea noului antrenor al tricolorilor va fi una foarte grea.

Edi Iordănescu a fost prezentat ca nou selecționer al naționalei. Răzvan Burleanu i-a fixat ca obiectiv primul loc în Liga Națiunilor și calificarea la Euro 2024.

Misiune infernală pentru Edi Iordănescu la națională: „Îmi pare rău să spun asta!” Verdictul lui Viorel Moldovan

Viorel Moldovan a intervenit în cadrul emisiunii Playsport Live. Fostul component al Generației de Aur spune că nu numele de pe banca naționalei contează în acest moment, ci starea generală din fotbalul românesc.

„Uraaa, în sfârșit! Asta este alegerea, s-a găsit un om disponibil care să preia echipa națională. O alegere interesantă. Ținând cont de anvergura numelui, Anghel Iordănescu, sper să obțină măcar jumătate din rezultatele și performanțele tatălui său.

Nu știu cât de potrivit este sau nu este. Rămâne de văzut, vom vedea. Rezultatele vor confirma dacă a fost o alegere inspirată sau nu. Eu cred că selecționerul este o problemă mare la echipa națională. Vorbim de multe aspecte, de fondul de jucători, de aria de selecție. La nivel internațională suferim foarte mult.

Indiferent cine venea selecționer avea o misiune foarte complicată. Eu sunt destul de sceptic, îmi pare rău să spun. Vreau să fiu optimist, dar nu pot să fiu decât realist.

Nu văd un nucleu de jucători care să joace în campionate puternice. Nu știu ce va fi, vom vedea, rămâne de văzut. Dar sunt destul de sceptic”, a declarat Viorel Moldovan la Playsport Live.

Moldovan: Nu te duci la națională pentru 3 lei!

Edi Iordănescu a declarat că nu a contat partea financiară în decizia de a veni la națională. Replica lui Viorel Moldovan a venit imediat.

„Să fim serioși, nu poți să te duci la națională pe 3 lei. Pe banii ăștia stai acasă, mai bine. Ca selecționer al României trebuie să ai cel puțin un contract de 500 de mii de euro.

Trebuie să existe anumite clauze, anumite bonusuri de performanță. Nu e rău să propui, dar trebuie să fii și realist și să vezi poziția ta în momentul de față. Vom avea o grupă foarte complicată. Nu suntem favoriți din punctul meu de vedere la locul 1. Va fi complicat, dar nu imposibil”, a mai spus Moldovan la Playsport Live.

Echipa națională înseamnă foarte mult, mai ales că este un lucru venit din familie. De aceea nu a contat aspectul financiar, am fost onorat și bucuros, continui o muncă de mulți ani.

Sunt mândru de realizările tatălui meu, m-am inspirat din ele, le-am văzut ca o provocare pentru mine. Când am plecat la acest drum mi-am asumat această presiune, să încerc să depășesc aceste performanțe.
Edi Iordănescu