Misiune infernală pentru Ianis Hagi la Rangers. Ce a anunțat Giovanni Van Bronckhorst că se va întâmpla

Olteanu Ștefan / 03.01.2022, 16:34

Ianis Hagi va avea o misiune infernală la Rangers, dacă va alege să continue și în 2022 alături de echipa scoțiană. Giovanni Van Bronckhorst nu este tocmai mulțumit de randamentul mijlocașului român și vrea neapărat să transfere un mijlocaș de bandă dreapta în această iarnă.

Giovanni Van Bronckhorst îi creează concurență pe post lui Ianis Hagi. Misiune infernală pentru mijlocașul român

Ianis Hagi nu a avut cele mai bune evoluții în mandatul lui Giovanni Van Bronckhorst, dar se pare că de acum încolo va avea o misiune și mai dificilă la Rangers.
Tehnicianul olandez a preluat-o pe Rangers în finalul lunii noiembrie, iar de atunci Ianis Hagi nu a mai marcat niciun gol. Singura reușită a românului a fost o pasă decisivă, oferită înduelul de Europa League cu Sparta Praga de pe 25 noiembrie 2021, câștigat de scoțieni cu 2-0.

În schimb, în debutul sezonului, sub comanda lui Steven Gerrard, Ianis Hagi a marcat trei goluri și a oferit trei pase decisive în 16 meciuri.
Scăderea de formă a lui Ianis Hagi este cauzată și de faptul că Van Bronckhorst a schimbat sistemul la Rangers și are alte cerințe.

Olandezul își dorește ca extremele să joace mult mai aproape de linia de tușă și să centreze mai des în careu. În schimb, Ianis Hagi era obișnuit să ia acțiuni pe cont propriu și să intre cu mingea la picior în poziție centrală.
Tocmai de aceea, Van Bronckhorst l-a folosit în câteva dueluri pe Ianis Hagi și pe post de număr 10. Însă reușitele românului au întârziat să apară.
În acest context, antrenorul lui Rangers și-a propus ca în fereastra de transferuri de iarnă să aducă un nou fotbalist pentru postul de extremă dreapta.

Rangers este gata să vândă un jucător de 20 de milioane de euro

Pentru a face rost de bani, Rangers este gata să dea o adevărată lovitură pe piața transferurilor. Potrivit Ibrox News, Rangers are o ofertă pe masă pentru Nathan Patterson (20 de ani), de la Everton, în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro.
Astfel, jurnalistul Mark Benstead spune că dorința lui Van Bronckhorst este ca banii să fie reinvestiți în aducerea unei noi extreme:

Revenirea lui Ryan Kent, după începutul slab de sezon al acestuia, demonstrează cât de eficientă poate fi o extremă sub comanda lui Van Bronckhorst. Scott Wright a impresionat uneori (n.r. – în banda stângă), dar oameni ca Ianis Hagi s-au luptat cu cererea de a juca pe spații mai largi în ultima treime a terenului.
Aducerea unei alte extreme ar putea fi critică. Iar odată cu vânzarea lui Patterson, banii vor fi acolo pentru a putea fi realizat transferul”, a transmis jurnalistul Sky Sports, potrivit sursei menționate anterior.

Pe de altă parte, există și varianta ca Ianis Hagi să fie vândut în această iarnă. Olympique Lyon a reintrat în cursa pentru transferul său, iar Gică Popescu a dezvăluit că Ianis are o clauză de reziliere la Rangers care ar putea fi achitată.

Ianis Hagi a rememorat momentele cheie din 2021. Ce a postat fiul „Regelui”.