„Mister” e vrăjit de Ianis Hagi! Ce a spus Giovanni Van Bronckhorst despre mijlocașul român al lui Rangers

Olteanu Ștefan / 26.11.2021, 17:45

Giovanni van Bronckhorst (46 de ani) este vrăjit deja de Ianis Hagi. Doar două mecuri l-a antrenat pe mijlocașul român, dar se pare că între ei există deja o chimie. Noul tehnician al lui Rangers i-a schimbat poziția în teren lui Hagi la ultimul duel din Europa League, iar „șeptarul” l-a răsplătit cu o pasă superbă de gol.

„Ați văzut ce mijlocași ofensivi avem!”. Giovanni van Bronckhorst e vrăjit de Ianis Hagi

Giovanni van Bronckhorst i-a schimbat poziția în teren lui Ianis Hagi și este vrăjit de ce poate face mijlocașul român. Hagi a jucat pe tot parcursul mandatului lui Steven Gerrard pe postul de aripă dreapta, într-un sistem tactic 4-3-3.
Însă, odată cu venirea tehnicianului olandez, Rangers a început să folosească un sistem tactic 4-2-3-1, cu Ianis Hagi pe post de „număr 10”. Practic, Hagi este folosit pe postul său preferat, în spatele vârfului.

În duelul Rangers – Sparta Praga din Europa League, Ianis a început titular în formula aleasă de van Bronckhorst și impactul său a fost unul extrem de rapid. După doar 15 minute, Ianis Hagi s-a demarcat excelent pe poziție viitoare, după care i-a pasat decisiv lui Morelos din alunecare. Atacantul a finalizat cu sânge rece și a deschis scorul pe Ibrox. Ulterior, Morelos a mai punctat o dată în repriza secundă și Rangers s-a impus cu 2-0 în fața cehilor de la Sparta Praga.

La final, Giovanni van Bronckhorst a lăudat prestația lui Morelos, însă a evidențiat și modul în care mijlocașii din spatele lui l-au pus în valoare:

S-a descurcat foarte bine. E tipul de atacant care știe foarte bine să creeze pericol la poarta adversă și o face cu ușurință. Mi-am dorit să joace mai aproape de careu, pentru că uneori are obiceiul de a coborî la mijloc pentru a primi mingea. Dar ați văzut ce mijlocași ofensivi avem, putem crea ușor faze periculoase datorită lor, iar Morelos să se afle la finalizare”, a spus van Bronckhorst.

Ce notă a primit Ianis Hagi după calificarea celor de la Rangers

În urma victoriei de ieri seară, Rangers și-a asigurat matematic locul 2 în Grupa A. Rangers are 7 puncte, cu 8 mai puține decât Lyon și cu 3 mai multe decât Sparta Praga. Codașa grupei este Brondby, cu 2 puncte.

Prin evoluția de aseară, Ianis Hagi a contribuit decisiv la victoria echipei sale. Pasa decisivă reușită de Ianis a fost cea de a patra din acest sezon, în toate competițiile pentru Rangers, și prima în Europa League. Internaționalul român a mai creat și alte ocazii, însă a fost înlocuit în minutul 66 cu fundașul Nathan Patterson.

Ianis Hagi a primit nota 7 în urma evoluției din meciul cu Sparta Praga. Presa din Scoția a lăudat evoluția internaționalului român care a fost unul dintre cei mai buni jucători ai lui Rangers.

A fost schimbat după aproape 70 de minute, dar a oferit multe prin evoluția sa. A dovedit curaj când l-a servit pe Morelos la primul gol. Iar abilitatea sa tehnică pare croită special pentru stilul lui van Bronckhorst. S-a văzut că s-a bucurat de rolul său în victoria obținută”, au scris cei de la Scotsman.