”Mister Ilie”, analiză la sânge: „De acești jucători are nevoie FCSB pentru a se bate în Europa”! Ce transferuri trebuie să facă Becali

Simion Andrei 16.01.2021, 10:42
”Mister Ilie”, analiză la sânge: „De acești jucători are nevoie FCSB pentru a se bate în Europa”! Ce transferuri trebuie să facă Becali

FCSB a învins Astra în primul meci din 2021, scor 3-0, şi rămâne pe primul loc în Liga 1. Dar jocul formaţiei lui Anton Petrea nu îl convinge şi pe Ilie Dumitrescu. „Mister” este convins că în lotul ilfovenilor sunt două găuri uriaşe care trebuiesc acoperite în cel mai scurt timp. Variantele pe care antrenorul le are la nivelul atacanţilor de careu şi al fundaşilor centrali nu sunt la un nivel optim.

Ilie Dumitrescu le recomandă celor de la FCSB să îl achiziţioneze pe Constantin Budescu, jucătorul Astrei

Când va lua un 9 autentic și un fundaș central, echipa asta va fi alta. La un moment dat, o să ieși în Europa, acolo ai nevoie de fotbaliști importanți în pozițiile astea două. Chiar doi fundași centrali trebuie, ai nevoie de soluții acolo, de încă două opțiuni, iar cei mai buni să joace. Dacă vrei să ajungi acolo, la masa bogaților, ai nevoie de doi fundași centrali și de un vârf de atac”, a declarat Ilie Dumitrescu pentru Digi Sport.

Variantele pe care FCSB le-a ales pentru postul de atacant de careu nu l-au convins pe Ilie Dumitrescu. Alexandru Buziuc şi Sergiu Buş au fost folosiţi pe acea poziţie în prima parte a sezonului. Dar ambii au avut prestaţii dezamăgitoare. Octavian Popescu a fost încercat în meciul cu Astra, dar a fost scos la pauză în cele din urmă.

Ilie Dumitrescu spune că FCSB ar trebui să transfere un atacant central care să se impună direct ca titular. De asemenea, mai propune o variantă. Achiziţionarea lui Constantin Budescu, jucătorul Astrei, care s-ar plia într-un sistem cu 9 fals, aşa cum a mai încercat FCSB.

Dacă nu vine în echipă un jucător de valoare, care să intre ca titular, degeaba faci unele transferuri pe postul de atacant. Sau poți aduce un Budescu în mijlocul acestor jucători, în formula asta (n.r 9 fals), ar aduce un plus fantastic. Are clarviziune, are calitate, are ultima pasă. Ar face diferența”, a mai spus Ilie Dumitrescu pentru sursa citată.

După primele 16 etape disputate, FCSB este pe primul loc în Liga 1, cu 37 de puncte acumulate. Trei puncte avans faţă de CFR Cluj, a doua clasată, şi patru peste CS Universitatea Craiova, ocupanta ultimului loc de pe podium. În ciuda faptului că nu dispune de un atacant de careu eficient, FCSB are cea mai bună ofensivă din Liga 1. Cu 40 de goluri marcate în 16 partide. Trei dintre ele chiar în faţa Astrei, în partida de vineri.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe