Moartea lui Maradona i-a lăsat cu o mare problemă de rezolvat. Nimeni nu știe cum să rezolve situația

Gabriel-Alexandru Ioniță / 07.10.2021, 18:49

Moartea lui Maradona continuă să producă efecte în lumea fotbalului. Chiar și la aproape un an distanță de la producerea tragicului eveniment. „El Pibe D’Oro” a încetat din viață pe data de 25 noiembrie 2020 în urma unui stop cardiac suferit în reședința sa din Buenos Aires.

Evenimentul s-a produs la scurt timp după ce Maradona fusese externat din spital, în urma unei intervenții chirurgicale pe creier. Dispariția sa a reprezentat un adevărat cutremur pentru fotbalul mondial.

Fostul selecționer al Argentinei nu a aflat încă de moartea lui Maradona

Iar efectele acestui cutremur sunt încă simțite de cei care l-au adorat. Dar nu numai. Un singur om din cei care l-au cunoscut pe Diego Armando Maradona nu a fost afectat de trecerea sa în neființă. Și asta din simplul motiv că acel om nu a aflat încă despre tragicul eveniment.

Este vorba despre Carlos Bilardo, selecționerul alături de care naționala Argentinei, cu un Maradona sclipitor, a câștigat Campionatul Mondial din 1986. El a fost extrem de atașat de Diego, care era de altfel fotbalistul său preferat.

În vârstă de 83 de ani, Bilardo este extrem de bolnav de mai mult timp. Iar orice veste tristă i-ar putea chiar agrava semnificativ starea de sănătate.

Astfel că foștii săi jucători din naționala Argentinei nu l-au anunțat încă despre dispariția lui Diego Armando Maradona. Asta deși bătrânul Bilardo întreabă foarte des despre fostul său jucător.

De asemenea, fostul selecționer al Argentinei, care a fost diagnosticat în mai 2018 cu sindromul Hakim-Adams, nu a aflat încă nici de decesul Alejandro Sabella. Cel care a fost de asemenea selecționer al naționalei „pumelor”.

Foștii jucători ai lui Bilardo încearcă să rezolve situația

Cu toate acestea, foștii coechipieri ai lui Maradona și elevi ai lui Bilardo sunt conștienți de faptul că nu este drept față de fostul lor antrenor să îi ascundă la nesfârșit aceste două evenimente. Și încearcă din răsputeri să găsească în cele din urmă o soluție pentru a-i da bătrânului Carlos Bilardo cele două vești extrem de triste.

Potrivit publicației argentiniene La Voz, Jorge Valdano, fostul mare fotbalist al echipei din 1986,  conduce „grupul de lucru” care încearcă să rezolve această situație. Alături de el mai susțin acest demers și Jorge Burruchaga și Oscar Ruggeri.

Jorge Valdano, Oscar Ruggeri și Jorge Burruchaga au o misiune destul de grea. Aceea de a-i spune lui Bilardo că Maradona nu mai este. Nu este normal ca ‘El Doctor’ să nu știe ce s-a petrecut cu adevărat. Cu atât mai mult cu cât întreabă, constant, ce face numărul său 10”, a notat sursa citată.