Moartea misterioasă a lui Florin Zalomir, a doua tragedie în familia scrimei românești. În urmă cu 5 ani, colegul victimei de azi era găsit mort în condiții suspecte

Bădulescu Silvian 03.10.2022, 15:35
Moartea misterioasă a lui Florin Zalomir, a doua tragedie în familia scrimei românești. În urmă cu 5 ani, colegul victimei de azi era găsit mort în condiții suspecte
  • După cinci ani, o nouă tragedie lovește scrima românească! Florin Gelu Zalomir (41 de ani), medaliat cu argint la Jocurile Olimpice din Marea Britanie 2012, a fost găsit mort la reședința sa din Otopeni. Într-un comunicat al IPJ Ilfov, corpul neînsuflețit a fost observat de către o femeie. Cauza care a determinat moartea este o împușcătură în cap. Anchetatorii care se ocupă de acest caz iau în calcul varianta sinuciderii;
  • Fost mare sportiv de performanță, Florin Zalomir a lucrat, de-a lungul timpului, pentru CS Dinamo și lotul național de scrimă, alături de nume importante ale acestei discipline: Dan Găureanu și Mihai Covaliu. Din nefericire, Zalomir urmează destinul tragic al lui Dan Găureanu. Fostul sportiv al rivalei din Ghencea a murit, în condiții suspecte, în 2017;
  • În ultimii ani, cel care a fost pentru o bună bucată de timp în Legiunea Străină, a lucrat cu Bianca Pascu (34 de ani). În 2021, la scurt timp după ce eleva sa a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, s-a retras, ca și aceasta, din activitatea sportivă. În prezent, soția lui Ionuț Becali, unul dintre nepoții patronului de la FCSB, Gigi Becali, a fost devastată de auzul acestei vești: „Am căzut în genunchi!”;
  • După ce și-a încheiat cariera de antrenor, a ales să se retragă în Jandarmerie. Conform purtătorului de cuvânt al instituției, trecuse ultimele evaluări psihologice. Totuși, a ieșit la iveală faptul că s-ar fi aflat într-un program de consiliere la locul de muncă de circa o lună.

Destin tragic pentru Florin Zalomir, medaliat olimpic

Florin Zalomir, medaliat cu argint olimpic la Londra, în 2012, și-a început cariera sportivă la 10 ani. Ulterior, în anul 2006, a urmat transferul la CS Dinamo București.

Palmaresul scoate în evidență nenumărate cupe și campionate naționale, precum și distincții colective cucerite alături de lotul reprezentativei al României, la diverse campionate mondiale sau europene de seniori.

Ca sportiv al clubului din „Ștefan cel Mare”, în cadrul Jocurilor Olimpice din Londra, 2012, a reușit să devină medaliat olimpic. A cucerit argintul la proba de sabie.

La 31 de ani, la scurt timp după încheierea competiției din Marea Britanie, și-a încheiat cariera de sportiv. A urmat, alături de nume importante ale acestei ramuri, un drum în antrenorat. A pregătit-o, pentru o bună perioadă, pe Bianca Pascu, medaliată cu bronz la competiții europene și mondiale.

Coleg cu Dan Găureanu, fost sportiv a cărui moarte s-a petrecut în condiții suspecte

Cu o carieră sportivă impresionantă lăsată în urmă, Florin Zalomir a urmat calea antrenoratului. Alături de Dan Găureanu, dar și Mihai Covaliu, actual președinte al Federației Române de Scrimă și COSR, a devenit antrenor la lotul național. În paralel cu acest post, a fost și angajat al CS Dinamo București.

În prezent, anchetatorii investighează și posibilitatea ca moartea lui Zalomir să fie, de fapt, o sinucidere. Un element trist dar comun cu trecutul sportivului îl reprezintă Dan Găureanu.

Fost campion național și antrenor la CSA Steaua, Dan Găureanu a trecut în neființă pe 20 mai 2017, la fel ca în cazul lui Zalomir, în condiții suspecte. La momentul respectiv, cei doi lucrau împreună, cum am menționat anterior, la lotul reprezentativ de seniori al României.

Conform TVR, care citează surse judiciare, Zalomir s-ar fi aflat, de cel puțin o lună de zile, într-un program de consiliere la locul de muncă. Însă, acesta ar fi refuzat să se prezinte la psihologul unității.

Programul respectiv este destinat jandarmilor care au diverse probleme și, prin consiliere, se încearcă ajutorarea lor.

Bianca Pascu, devastată de vestea morții lui Florin Zalomir: „Am căzut în genunchi!”

Florin Zalomir a lucrat cu Bianca Pascu, soția lui Ionuț Becali, unul dintre nepoții lui Gigi Becali.

Într-un interviu acordat în 2021 pentru Playsport.ro, brașoveanca a ținut să sublinieze relația excelentă cu antrenorii ei.

(N.r. – Dacă ar fi să mulțumești cuiva) Antrenorilor mei, Zalomir Florin și Hânceanu Cosmin. Am o relație de prietenie foarte frumoasă și sunt doi oameni care s-au mulat perfect pe sportivul și pe omul Bianca Pascu. Am plâns și am răs împreună. Nu m-au lăsat niciodată singură.”

Sportiva a ratat, în martie 2021, calificarea la Jocurile Olimpice din Tokyo. Ulterior, a decis să se retragă din activitatea sportivă și s-a căsătorit, în luna septembrie a aceluiași an, cu nepotul patronului de la FCSB. La rându-i, Florin Zalomir a luat aceeași decizie și și-a încheiat activitatea în antrenorat.

Soția lui Ionuț Becali a fost devastată de vestea primită.

Am primit vestea în genunchi. Pur și simplu am căzut în genunchi. Am crezut că nu e adevărat. Sunt dărâmată. Nu am crezut vreodată că Zalo ar putea să facă așa ceva. Mi-a fost mai mult decât un antrenor. Nici pe fratele meu nu-l cunosc așa cum îl cunosc pe el. Știam că are niște probleme. Îmi povestea mereu, eram un fel de confidentă.”, a declarat Bianca Pascu pentru Antena Sport.

După ce s-a hotărât să renunțe și la cariera de antrenor, Florin Zalomir se angajase la Jandarmerie. Aici, conform purtătorului de cuvânt, trecuse ultima evaluare psihologică. Ocupa funcția de ofițer de Jandarmerie în cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

În trecut, fostul sportiv și medaliat olimpic a petrecut doi ani în Legiunea Străină, o unitate înființată în urmă cu 200 de ani. În componența acesteia se află peste 7000 de mercenari. De asemenea, unitatea a fost fondată după ce străinilor le-a fost interzis să se înscrie în armata franceză, conform Libertatea.