Modestia lui David Popovici i-a impresionat pe toți românii. Evenimentul neștiut din urmă cu câțiva ani

Olteanu Ștefan / 25.06.2022, 15:31
Modestia lui David Popovici i-a impresionat pe toți românii. Evenimentul neștiut din urmă cu câțiva ani

Modestia lui David Popovici (17 ani) din cadrul interviurilor pe care le oferă i-a impresionat pe toți românii, inclusiv pe Helmut Duckadam (63), fost mare portar al României și câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua București. Duckadam îl cunoaște de câțiva ani pe David Popovici și a povestit un moment interesant cu ei doi în prim-plan.

„E același om, același copil, e fantastic!”. Modestia lui David Popovici i-a impresionat pe toți românii

La doar 17 ani, David Popovici este o adevărată stea a înotului mondial, iar modestia sa i-a impresionat pe toți românii. Cu ocazia Campionatului Mondial de natație de la Budapesta, Popovici a pus România pe harta sportului internațional, reușind să câștige medaliile de aur în probele de 200 metri, respectiv 100 metri liber. De asemenea, el a bătut două recorduri mondiale de juniori și a egalat câteva borne istorice.

Cu toate acestea, în momentul în care s-a afișat la microfonul reporterilor, Popovici a impresionat cu discursul său extrem de modest, dar în același timp de o inteligență mult peste medie.

Felul în care David Popovici își exteriorizează emoțiile l-a surprins și pe Helmut Duckadam, care nu găsește o explicație pentru modul în care tânărul reușește să rămână atât de bine cu picioarele pe pământ.

Mă surprinde de fiecare dată când vorbește. Am văzut un interviu undeva cu câțiva ani în urmă. Aceeași impresie ți-o lasă, e același om, același copil. Nu vrea să iasă în evidență, e fantastic. Cred că e setat să fie cel mai bun din lume. Și cu siguranță poate să reușească”, a declarat Helmut Duckadam.

Fostul mare portar al Stelei îl cunoaște pe David Popovici de doi ani. „A premiat-o pe fetița mea la o aniversare”

De asemenea, Helmut Duckadam a dezvăluit și un eveniment neștiut cu el și David Popovici în prim-plan. În urmă cu doi ani, cel care avea să devină dublu campion mondial la înot a premiat-o pe Brigitte Duckadam, fiica fostului mare portar, în cadrul unei gale. De la acel eveniment, Duckadam s-a ales și cu câteva amintiri imortalizate:

În urmă cu doi ani, David a premiat-o pe fetița mea la o aniversare, la o gală. Chiar ne uitam pe poze. Zic „nu e el”. Soția „ba da”. Avea părul lung, îl confundam cu Glință. Am urmărit împreună cu toată familia cursa de 100 de metri și să câștigi la limită… El a fost locul 2 la întoarcere. Să revii, fantastic!”, a mai adăugat Helmut Duckadam, la Digi Sport.

Curg laudele pentru David Popovici! Mesajul senzațional trimis de Nadia Comăneci, „zeița de la Montreal”

Ridicat în slăvi de numeroase personalități din țară și din întreaga lume, David Popovici a primit recent un mesaj senzațional și din partea unuia dintre cele mai importante nume din istoria sportului românesc, Nadia Comăneci, supranumită și „Zeița de la Montreal”.

Prima sportivă de nota 10 din istoria gimnasticii mondiale a ținut să îl felicite public pe David Popovici pentru rezultatele obținute. Acesta din urmă a devenit doar al doilea înotător din istorie care a reușit dubla în cele două probe la un Campionat Mondial, după americanul Jim Montgomery (1973).

De asemenea, Nadia Comăneci l-a asigurat pe David Popovici că îi va fi alături la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, unde înotătorul își dorește să facă o nouă figură frumoasă:

Cu ani în urmă, am avut deosebita plăcere de a participa la premierea unui concurs de nataţie pentru juniori la Bucureşti. Câştigătorul nu a fost altul decât micuţul David Popovici.

Felicitări, David! Ţie, antrenorilor, părinţilor şi federaţiei pentru rezultatele fabuloase la Campionatul Mondial de nataţie. După ani de muncă, disciplină şi rezistenţă, este un merit al unei echipe întregi, care a fost şi este alături de tine. Succes în continuare, să fii o inspiraţie pentru generaţia de azi.

Cu siguranţă, ne vedem la Paris”, a transmis Nadia Comăneci, într-un mesaj video postat pe pagina oficială de Facebook.

Porecla pe care o are David Popovici. Unchiul noului star al înotului mondial i-a zis prima oară așa.