Porecla pe care o are David Popovici. Unchiul noului star al înotului mondial i-a zis prima oară așa

Olteanu Ștefan / 23.06.2022, 08:44
Porecla pe care o are David Popovici. Unchiul noului star al înotului mondial i-a zis prima oară așa

Imediat după ce a câștigat aurul în cursa de 100 metri liber de la Campionatul Mondial, David Popovici (17 ani) a dezvăluit porecla pe care o are atunci când intră în bazinul de înot. El mai este strigat și „Racheta din România”, iar unchiul său a fost cel care l-a indicat prima oară folosind acest supranume.

David Popovici, supranumit de unchiul său „Racheta din România”. Ce spune tânărul înotător despre porecla pe care o are

După ce luase aurul mondial în proba de 200 metri liber, David Popovici a impresionat din nou la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta și a cucerit medalia de aur în cursa de 100 metri liber, iar la scurt timp după ce a ieșit din bazin, românul a vorbit și despre porecla pe care o are.

Reporterul trimis la fața locului i-a transmis lui Popovici cum a fost poreclit de comentatorul postului care a televizat finala în România. Și, coincidență sau nu, supranumele căpătat de tânărul înotător nu era o noutate. Unchiul său obișnuia să îi spună deja așa:

(Reporter: Comentatorul finalei ţi-a spus „Racheta din România”. Îţi place?). Cred că a venit de la unchiul meu. El îmi mai zicea „Romanian Missle” (n.r. – același lucru în engleză) când îmi mai comenta la postări. Da, îmi place. Dacă reuşeşte să inspire lumea până şi această poreclă, care mă flatează, bineînţeles, mă bucur”, a răspuns David Popovici, la TVR 1, în momentul în care a ieșit din bazin.

În încheierea flash interviului, David Popovici a fost rugat de reporter să se caracterizeze într-o frază scurt. Și așa cum a obișnuit deja, tânărul a impresionat prin modestia de care a dat dovadă:

Sunt un puşti care înoată repede. Un tip banal care e capabil să facă lucruri extraordinare şi reuşeşte să inspire oameni. Alături de oamenii extraordinari din spatele lui”, a mai transmis Popovici.

David Popovici a impresionat lumea întreagă

David Popovici a egalat o bornă istorică la Campionatul Mondial de la Budapesta! Este primul sportiv care câștigă cursele de 100 metri și 200 metri liberi în același an, după americanul Jim Montgomery, care a făcut dubla în anul 1973!

Astfel, românul s-a putut bucura de o recunoaștere binemeritată la nivel mondial. Jurnaliștii britanici de la The Times nu s-au ferit să îl compare pe Popovici cu legendarul Ian Thorpe, câștigător a 5 medalii de aur la Jocurile Olimpice și de 11 ori campion mondial:

Să-l cunoaștem pe David Popovici, noul Thorpedo care poate schimba fața stilului liber. Românul a luat cu asalt Mondialele și vrea să facă din imposibil posibil. Când Ian Thorpe, regele înotului de 200 m liber, și-a onorat promisiunea făcută românului David Popovici de a se prezenta la Budapesta pentru a-i înmâna medalia de aur, a părut un fel de înnobilare.

În 1998, un tânăr de 15 ani, pe numele lui Thorpe, a devenit cel mai tânăr campion mondial, la peste 400 m. Acum, toți ochii sunt ațintiți asupra „noului Thorpedo”.  Un adolescent care își depășește colegii mai în vârstă și mai experimentați. Și care posedă aceleași atribute fizice și aceeași strategie care l-au făcut pe Thorpe o legendă”, a scris The Times.

Numele lui David Popovici e pe buzele coloșilor din sport. Alain Bernard îl face un portret de vis românului.