Moment de cumpănă pentru Hamilton. Cum a scăpat pilotul britanic din accidentul de la Monza

Giosanu Catinca / 13.09.2021, 18:28
Moment de cumpănă pentru Hamilton. Cum a scăpat pilotul britanic din accidentul de la Monza

Max Verstappen (Red Bull Racing) și Lewis Hamilton (Mercedes) s-au ciocnit în turul 26, în al doilea viraj, și au abandonat Marele Premiu al Italiei. Pilotul britanic a suferit câteva lovituri, dar a scăpat cu viață din accidentul de la Monza. În ce stare se află și cum l-a afectat ciocnirea cu Max Verstappen aflați din paragrafele următoare.

Lewis Hamilton, la un pas să-și piardă viața

Duelul dintre Max Verstappen și Lewis Hamilton din Marele Premiu de Formula 1 al Italiei s-a încheiat prematur. Cei doi piloți au abandonat după o coliziune în turul cu numărul 26 al cursei. La momentul respectiv, monopostul Red Bull s-a urcat pe mașina britanicului, iar roata era cât pe ce să-l lovească pe Hamilton. Acesta a fost însă protejat de dispozitivul Halo. Ideea acestui mecanism a apărut o dată cu tragicul accident al lui Jules Bianchi, în care tânărul pilot a intrat direct într-o macara, ulterior decedând.

Britanicul spune că singurul responsabil pentru accidentul de la Monza este Verstappen.

Încă mă doare gâtul, am fost lovit la cap, dar îmi va trece. Din ce îmi amintesc, eu mergeam bine pe traseu, făcusem un pitstop iar la revenire, Max era în spatele meu.

Eu aveam avans, eram în față în primul viraj, apoi și în al doilea, apoi el s-a urcat pe mine.

Practic, nu a vrut să mă lase. Știa ce se va întâmpla în acea șicană, că va ieși în margine, dar a insistat. Voi mai vorbi și cu stewarzii.”, a fost reacția lui Lewis Hamilton.

”M-a împins când eram în dreptul lui”

FIA a anchetat accidentul celor doi piloți aflați în cursa pentru titlul mondial. Verstappen a fost găsit vinovat și penalizat cu 3 poziții în următoarea cursă, Marele Premiu al Rusiei. Pilotul a fost surprins de concluzia specialiștilor. Ba chiar l-a acuzat pe Lewis Hamilton că l-a împins

Nu mă așteptam ca el să mă închidă, dacă mi-ar fi lăsat spațiu cât lățimea mașinii, amândoi ieșeam din șicană. Așa, nu am avut pe unde să o iau. M-a împins spre exterior, ne-am lovit. Dar el m-a împins când eram în dreptul lui. Într-un viraj ca acela fiecare a luptat și, din nefericire, mașinile s-au atins. Dacă unul din piloți nu cooperează, ce să fac? E păcat, dar mergem înainte.”, a spus Max Verstappen, potrivit celor de la SkySport.

Pe lângă Verstappen și Hamilton, alți 3 piloți au abandonat în MP al Italiei: Pierre Gasly și Yuki Tsunoda (ambii AlphaTauri) înainte de cursă, Nikita Mazepin (Haas) în turul 44, din cauza unui accident.